Ben’s Klankschalen-Massage pakt de draad weer op: maak nu een afspraak!

Klankschalen-masseur Ben Noorloos.
Klankschalen-masseur Ben Noorloos.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Klankschalen-masseur Ben Noorloos pakt de draad weer op na een rustige zomerperiode waarin de meeste mensen immers op vakantie zijn. Sinds Ben begin 2022 met de Klankschalen-zolder bij kapsalon De Haarsmederij aan Weegakker 45 in Ermelo een eigen stek heeft gevonden, heeft de Klankschalen-Massage een behoorlijke vlucht genomen in Ermelo en omgeving. Verzeker je van een plek en maak nu een afspraak! Ga voor alle informatie naar klankschalen-ermelo.nl of bel Ben persoonlijk: 06 121 412 31.

Positieve ervaringen
“De belangstelling voor de Klankschalen-Massage is groot en mensen zeggen er positieve ervaringen van te ondervinden”, vertelt Ben. “Ze ervaren een diepere ontspanning en zijn meer uitgerust, net of heeft de Klankschalen-Massage ze opnieuw opgeladen. Nadien voelt het of ze dichter bij zichzelf zijn gekomen en minder prikkelgevoelig zijn.”

Weldadige ontspanning
Klankschalen worden gebruikt als muziekinstrumenten om mensen een weldadige ontspanning te laten ervaren. Zodra een klankschaal wordt aangeslagen geeft dat bepaalde trillingen die resoneren in het lichaam. Dit brengt iemand in een prettige gemoedstoestand waarbij gevoelens meer tot rust te komen en ook het denken zich beter ontspant. Ben Noorloos zelf heeft wel 60 klankschalen die hij gebruikt bij de Klankschalen-Massages. In tegenstelling tot de reguliere massages raakt Ben je niet aan, hooguit een beroering met een klopper, het instrument waarmee de klankschalen worden ‘bespeeld’, of klankschalen die op je lichaam worden geplaatst.

Natuurlijk proces
In de Oosterse wereld zijn de helende krachten van klankschalen gemeengoed, tot op de dag van vandaag. Volgens Ben is er dan ook niets zweverigs aan, zoals weleens wordt gemeend. “Het is een net zo’n natuurlijk proces als de elektriciteitsleer. De klankschalen-massage ondersteunt juist de zelfgenezende kracht van het lichaam. Elke klankschaal veroorzaakt namelijk een bepaalde trilling die resoneert in het lichaam. Daardoor stroomt het bloed beter door en worden de afvalstoffen beter afgevoerd.”

Voor 75 procent uit water
Wat volgens Ben alles te maken heeft met het feit dat het menselijk lichaam voor 75 procent uit water bestaat. Tijdens inloop-avonden heeft Ben vaak de werking gedemonstreerd. Hij vulde dan een klankschaal halfvol met water en met een klopper maakte hij een ronddraaiende beweging langs de rand van de schaal. Algauw begon de klankschaal ’te zingen’, een geluid dat steeds donkerder en harder van toon werd. Ondertussen bewoog het water, begon te borrelen, te bruisen en spatte bij de randen omhoog, of was het koolzuurhoudend. “Zo werkt het nu ook in je lichaam”, verklaarde Ben dan.

Klankschalen-ligconcert
Daarnaast biedt Ben de mogelijkheid om een Klankschalen-ligconcert bij te wonen. Het gaat om een zeer laagdrempelige manier om kennis te maken met de klankschalen als muziekinstrumenten, om een weldadige ontspanning te ervaren. Het verschil met Ben’s Klankschalen-Massage is dat een Klankschalen-ligconcert algemener van aard is. Een Klankschalen-Massage is namelijk een persoonlijke behandeling door Klankschalen-masseur Ben. Een ligconcert woon je met meerdere mensen bij, en Ben brengt zijn publiek als Klankschalen-meester tot een diepere ontspanning.

Ben’s Klankschalen-ligconcert in Centrum De Zin.

Belangstelling?
Ook een Klankschalen-ligconcert bijwonen? Het eerstvolgende concert is op dinsdag 26 september van 20.00 -21.30 uur in Centrum De Zin aan de Stationslaan 32 in Harderwijk. De kosten bedragen 20 euro per persoon. Twaalf personen is het maximaal aantal deelnemers voor een Klankschalen-ligconcert. Daarom vraagt Ben Noorloos aan belangstellenden zich aan te melden. Dat kan via 06 12141231 of mail naar [email protected]

Op zoek naar een nieuwe ruimte
Ben is overigens op zoek naar een ruimte in Ermelo om de Klankschalen-ligconcerten te geven. “De ruimte moet groot genoeg zijn, een rustige uitstraling hebben, sfeervol en huiselijk en een kleine opslagruimte hebben.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen