Cruisespecialist Therèse van Eck van The Travel Club Ermelo tipt Alaska

Alaska, de grootste en dunst bevolkte staat van de Verenigde Staten, staat bij de meeste mensen min of meer wel op het netvlies. Het is immers voor film- en documentairemakers een populair gebied vanwege de geschiedenis van de goudkoorts en de unieke, uitgestrekte en ruige natuur met een enorme variëteit aan wilde dieren. Als vakantiebestemming staat het misschien niet direct bij mensen bovenaan hun lijstje. Thérèse van Eck, zelfstandig reisadviseur van The Travel Club in Ermelo, voegt na een studiereis, Alaska van harte toe aan haar lijst van droombestemmingen.

Met fotoreeks.

Niet voor de hand liggende vakantiebestemmingen
Is het niet meestal een kwestie van hoe, dan dat Alaska mensen als bestemming onverschillig laat, weet Thérèse. En dat is nu net de reden waarom zij regelmatig studiereizen maakt naar niet voor de hand liggende vakantiebestemmingen. Deze keer naar Alaska op uitnodiging van rederij Silversea Cruises samen met collega-reisagenten.

Cruise-specialist
“De bedoeling van zo’n studiereis is om jou de cruises van rederij Silversea Cruises te laten ervaren. De ene rederij is namelijk de andere niet. Wat dat betreft verschillen ze nogal in de manier waarop cruises worden aangeboden. Als officieel erkend cruise-specialist hoor ik daarvan natuurlijk op de hoogte te zijn om een goed advies te kunnen geven aan mijn klanten.”

Kleinschalig boetiekschip
Het grote voordeel van Silversea Cruises vindt Thérèse, is de omvang van het schip waarmee zij de Alaska-cruise maakte. Ofwel de Silver Muse uit de moderne vloot van kleinschalige boetiekschepen van de rederij. “In verhouding is het schip niet zo groot en met een maximum van 596 passagiers minder massaal van opzet. Dat maakt dat het in- en uitschepen vlotter gaat en er in meer pittoreske havens kan worden aangemeerd.” Bovendien is het cruiseschip luxe en stijlvol ingericht en werkt de rederij met een all-inclusive concept; maaltijden, drankjes, één excursie per haven en zelfs een butler service in je suite is inbegrepen. Thérèse: “Dat is wel zo praktisch omdat je van tevoren al weet wat je uitgeeft.”

Zo’n gave bestemming
Alaska is overweldigend mooi zo heeft Thérèse ervaren. Haar ervaringen deelde zij via haar Facebookpagina van The Travel Club Ermelo. Om haar indrukken te beschrijven kwam ze superlatieven te kort. “Het is zo’n gave bestemming, of ben je aan het einde van de wereld beland, zo ruig en uitgestrekt is de natuur.” Zo voer het cruiseschip langs de Hubbard Glacier. “Deze gletsjer is ongeveer 120 meter hoog en je hoort af en toe met enorme klappen het ijs afbrokkelen. Volgens de kapitein was het de tweede keer in dit seizoen dat er zo dicht bij de gletsjer gevaren kon worden. Dat was ook mogelijk omdat het zulk mooi weer was.”

Helikoptervlucht
Ook bezocht het gezelschap Juneau, het stadje dat bekend staat om de Mendenhall gletsjer en de Juneau Gold Rush van 1880. Ronduit een avontuur was de helikoptervlucht over de immens grote gletsjer, waarop Thérèse en haar collega-reisagenten zelfs een uur met gids rond hebben gewandeld. Alleraardigst bleek Skagway te zijn. Het gaat om een dorpje dat is gebouwd in 1897 tijdens de Klondike Gold Rush en tevens de plaats waar de goudzoekers aan land gingen. Of gingen ze er terug in de tijd zo veel historie is bewaard gebleven.

Maatwerkreis
De cruise waarmee Thérèse kennismaakte met Alaska is één van de vele mogelijkheden. Een dergelijke cruise kan namelijk ook onderdeel zijn van een reis. “Een maatwerkreis noem ik dat, waarbij ik belangstellenden graag adviseer. De mogelijkheden zijn namelijk ongekend. Wel adviseer ik belangstellenden om na aankomst in Alaska niet meteen met de cruise te beginnen. Slimmer is om wat eerder aan te komen zodat je een beetje kunt acclimatiseren en wennen aan het tijdsverschil van 10 uur.” Daarnaast tipt Thérèse een trip naar Alaska op tijd te boeken. “De mooiste periode om Alaska te bezoeken is van mei tot en met september in verband met het weer.” Deze fantastische reis is mogelijk gemaakt door Silversea Cruises, een luxe rederij met prachtige boutique style schepen die naar meer dan 900 bestemmingen op alle 7 continenten varen… . Therèse heeft exclusieve acties met Silversea Cruises en adviseert je graag.

Allround in de reisbranche
Therèse van Eck is door haar jarenlange ervaring in alle opzichten allround in de reisbranche. Zij is 30 jaar werkzaam in de reisbranche en al 15 jaar een begrip in Ermelo als zelfstandig reisadviseur. Daarnaast is Therèse Amerika-, New York en een officieel erkend cruise-specialist.

Leuke tips en nieuwtjes
Wil jij ook op de hoogte blijven van leuke tips en nieuwtjes van The Travel Club Ermelo? Like dan ook de Facebookpagina
Voor meer informatie: Therèse van Eck, [email protected] of telefonisch: 06-52427742.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen