Open dag Ruitersportcentrum Ermelo in teken van welzijn paarden

'Bij Ruitersportcentrum Ermelo staat het welzijn van het paard op nummer één!!'
'Bij Ruitersportcentrum Ermelo staat het welzijn van het paard op nummer één!!'
Foto: Ruitersportcentrum Ermelo

In het kader van de Open Manegedagen 2023, houdt Ruitersportcentrum Ermelo aan de Buitenbrinkweg 44A in Ermelo op zaterdag 16 september van 11.00 tot 15.00 uur een open dag. Deze editie staat bij Ruitersportcentrum Ermelo in het teken van het welzijn van de paarden.

Doorlopend programma
“Tijdens de open dag willen wij laten zien hoe wij met onze paarden omgaan”, vertelt eigenaar Monique Gommans-de Warle. Dit gebeurt met een doorlopend programma met activiteiten als demonstraties, een rondleiding, ponyrijden, spelletjes tot paardencoaching.

Openheid
Openheid van zaken geven is belangrijk vindt Monique, gezien de ophef rond het paardenwelzijn van de afgelopen jaren. “Wantoestanden op maneges, ik ben de laatste die zegt dat dit niet voorkomt. Dat organisaties als Dier & Recht dit bekritiseren is goed, want mensen weten nu waar ze op moeten letten bij de keuze van een manege.”

Nu zaadje planten
Dat er echter wordt geroepen dat paarden terug naar de natuur moeten, gaat Monique te ver. “Dat kan niet meer, want ze zijn zo gedomesticeerd. Wat wel kan is dat wij onze ruiters zo instrueren hoe met de paarden om te gaan. Als je nu het zaadje plant, dan zullen we over 20 jaar jaar deze discussie niet meer nodig hebben.”

Op nummer één!!
‘Bij Ruitersportcentrum Ermelo staat het welzijn van het paard op nummer één!!’
, zo valt te lezen op de website van Ruitersportcentrum Ermelo. Daaronder wordt puntsgewijs toegelicht hoe dit wordt gedaan. Monique: “Paarden blij en gezond houden vinden wij erg belangrijk. Als het paard blij is en lekker in zijn vel zit, dan is het voor de ruiter toch ook veel fijner om er mee aan de gang te gaan.”

Bijna 40 jaar
Dat paarden gezond oud kunnen worden, daar gaat Ruitersportcentrum Ermelo voor. Monique: “Ons oudste paard is op één maand na zelfs 40 jaar geworden. Dan hebben we ook nog Heidi die als 5-jarige bij ons is gekomen. Ze is nu 36 en sinds begin dit jaar met pensioen. Zelf was ze het daar niet mee eens, maar wij vonden dat ze er aan toe was.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen