Reiki & massagepraktijk Lindis in Ermelo viert eerste lustrum

Belinda de Vries.
Belinda de Vries.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Lindis, de praktijk voor diverse massages en Reiki aan de Bothastraat 56 in Ermelo, viert het eerste lustrum. Vandaag, dinsdag 1 augustus, is het namelijk precies 5 jaar geleden dat Belinda de Vries (38) haar eigen bedrijf startte.

Om het 5-jarige bestaan te vieren geldt de hele maand augustus 23 procent korting op alle behandelingen en de diverse soorten Magnesium producten. Kijk voor alle mogelijkheden op de website praktijklindis.nl en Facebook (Reiki & massage praktijk Lindis).

‘Ik help graag mensen’
In haar sfeervolle en met stijl ingerichte massagepraktijk kijkt Belinda voldaan om zich heen. “Ik wilde eigenlijk altijd wel iets voor mezelf beginnen. Maar waarin dat precies moest worden wist ik nog niet echt. Ik wist toen al wel dat ik biologie en werken met het menselijk lichaam erg interessant vond. Bovendien help ik graag mensen.”

Het bleef sudderen
Het beroep van fysiotherapeut kwam aardig in de buurt van haar wensen, merkte Belinda. Na er goed over te hebben nagedacht kwam het daar echter niet van, en ging ze in loondienst werken. Maar net als zoveel mensen die dromen van een eigen bedrijf, bleef dit ook bij Belinda sudderen. Zij ontdekte dat het masseren van het menselijk lichaam haar erg interesseerde.

Opleidingen
Belinda: “Ik ben toen de opleiding tot wellnessmasseur bij de Veluwse Bron, het wellnessresort van de Veluwe in Emst, gaan volgen en heb het diploma gehaald. Vervolgens heb ik via het Nederlands Genootschap voor Sportmassage de opleiding sportmasseur met goed gevolg afgerond.” Om bovendien mensen op meerdere manieren te kunnen helpen heeft Belinda in april dit jaar de opleiding tot Reiki-Master voltooid.

Weer vol aan de bak
Net als zoveel andere ondernemers kreeg Belinda ook veel te kampen met de corona-crisis. Zij was vol enthousiasme gestart met massagepraktijk Lindis en bouwde een goed klantenbestand op. Tot het coronavirus alles in de war schopte. Na onzekere jaren van periodes dat er niets mocht tot periodes dat massages wel waren toegestaan maar met beperkingen, kon Belinda vanaf januari 2022 weer vol aan de bak.

‘Lindis is mijn kindje’
Dat viel niet helemaal mee, erkent Belinda. “Het was bijna of moest ik weer overnieuw beginnen. De situatie maakte me wel onzeker. Zo had ik mijn twijfels of ik door moest gaan. Willen de mensen eigenlijk nog wel gemasseerd worden, vroeg ik mij af. Durven ze het weer aan, of zijn ze nog steeds bang voor besmettingsgevaar? Maar toen realiseerde ik mij: ‘Lindis is mijn kindje, ik weet dat dit gaat slagen’.”

Gevoelsmens
Belinda voelt zich in haar ambitie gesterkt door de positieve feedback die zij krijgt van haar klanten. Wat is het precies waarin zij zich onderscheidt? “Ik ben iemand die goed kan luisteren en ik kan me goed inleven in een persoon. Daardoor kan ik ook goed aanvoelen wat degene nodig heeft die bij mij komt. Tijdens massages masseer ik veel op gevoel. Oftewel, mijn handen gaan wel daar waar het nodig is. Met een Reikie-behandeling werk ik ook zo. Ik ga me inleven in wat iemand nodig heeft zodat ik ze een stuk rust kan geven en lekkerder in hun vel komen te zitten. Wat dat betreft ben ik echt een gevoelsmens.”

Actie
Een actie waarbij 23 procent korting wordt gegeven in de maand augustus is een bijzonder getal. Belinda lacht hartelijk: “In de eerste instantie zou ik 22 procent doen omdat ik iets heb met dubbele getallen. Het is evenwel 23 geworden. Ik ben namelijk in 2018 gestart en besta 5 jaar; 18+5=23, vandaar.”

Over praktijk Lindis
Bij praktijk Lindis kan men onder meer terecht voor diverse massages. Ook heeft de praktijk een assortiment magnesium producten van Permsal. Kijk voor meer informatie op praktijklindis.nl. Over de Reiki behandelingen vertelt Belinda: “Reiki is een energetische behandeling en staat voor universele energie. Dit houdt in dat ik via de behandeling deze energie aan de klant geef. Anders gezegd: zijn of haar lichaam neemt datgene wat het nodig heeft. Eerst ga ik met de klant de chakra’s langs en daarna gaan mijn handen automatisch naar de plekken toe die wat meer aandacht en energie nodig hebben. Hierbij kan iemand warmte of koude sensaties voelen, of tintelingen bijvoorbeeld. Maar het kan ook zijn, dat degene niets voelt. Maar weet dan wel, dat Reiki altijd zijn werk doet. Op fysiek, mentaal, energetisch of spiritueel vlak. Het werkt daar waar de energie het meest nodig is.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen