Bestuurswisseling bij Stichting Proeverij de Ontmoeting in Ermelo

Bestuurswisseling bij Stichting Proeverij de Ontmoeting.
Bestuurswisseling bij Stichting Proeverij de Ontmoeting.
Foto: eigen foto

Vanaf 1 maart 2023 hebben Danielle Terpstra, Alex Wiedenhoff en Peter Garritsen het bestuur van Stichting Proeverij de Ontmoeting in Ermelo overgenomen. “Het zou zonde zijn als dit bijzondere bedrijf geen continuïteit behoudt”, aldus de voorzitter Daniëlle. “Wij zijn ingestapt ondanks de lastige situatie.”

Dit bericht Stichting Proeverij de Ontmoeting.

Eigen broek ophouden
’s Heerenloo heeft in 2022 zich teruggetrokken en de gevolgen van Coronacrisis zijn stevig. De stichting dient nu vooral haar eigen broek op te houden en daar hebben het nieuwe bestuur en het team van medewerkers hun schouders onder gezet.

Dé plek
Proeverij de Ontmoeting aan de Stationsstraat 133 in Ermelo, is al jaren een bekende plek in Ermelo om lekker te eten en drinken. Belangrijker nog is het dé plek dat werk en dagbesteding biedt voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Onder begeleiding van horeca- en zorgprofessionals krijgt het team van cliënten de aandacht die zij verdienen.

Met veel energie
De nog tot eind februari actieve bestuursleden Dini van Bruxvoort en Annemiek Simon hebben met veel energie de stichting in de lucht weten te houden. “Nu is het aan de jonge garde”, zegt Dini lachend. Ze heeft er alle vertrouwen in. Dini heeft de stichting de laatste jaren geleid en het heeft haar veel tijd en energie gekost, maar altijd met plezier.

‘Ontzettend veel zin in’
“Ik heb er ontzettend veel zin in”, reageerde Alex Wiedenhoff op de vraag van Peter Garritsen of ‘hij mee wilde doen’. Alex heeft heel veel ervaring in horeca en hotelwezen en zet zijn kennis graag in voor deze bijzondere doelgroep.

Doelstelling
De doelstelling van de Ontmoeting is onveranderd; de mensen met een (verstandelijke) beperking een beter nut laten ervaren in hun dagbesteding. Centraal daarbij staat zelfontplooiing en meer in staat zijn hun eigen leven te sturen.

De ideale omstandigheid
Om dit voor elkaar te krijgen, is jaren geleden deze unieke en kleinschalige voorziening ‘Proeverij de Ontmoeting’ opgezet. Werken in de lunchroom vormt de ideale omstandigheid voor mensen met een (verstandelijke) beperking om zich op diverse levensterreinen verder te vormen, denk aan sociale vaardigheden, huishoudelijke taken en persoonlijkheidsontwikkeling.

Steun nodig
“Meer dan ooit hebben we steun nodig”, zegt Peter Garritsen. “We hopen dat bedrijven, instellingen en private donateurs ons blijven ondersteunen bij het in de benen houden van de stichting. Een eerste begin is er al, we zijn al voorzien in mooie giften. Het idee is er om later een stichting ‘Vrienden van de Ontmoeting’ in het leven te roepen. We hopen dat donateurs van diverse pluimage zich blijvend willen gaan verbinden aan dit initiatief.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen