Van den Berg Parket in Ermelo viert 25-jarige bestaan met Open Dagen

Henk en Petra van den Berg.
Henk en Petra van den Berg.
Foto: Henri van den Berg/imaginephoto.nl

Van den Berg Parket aan de Stationsstraat 39 in Ermelo bestaat op 1 september 25 jaar. Dat wordt feestelijk gevierd op vrijdag 1 september en zaterdag 2 september met een Open Dag. Eigenaren Henk en Petra van den Berg heten belangstellenden van harte welkom tijdens de winkelopeningstijden voor een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er een springkussen.

40 jaar in het vak
Op 1 september 2023 is het 25 jaar geleden dat de vakspecialist in alle vloeren zoals parket, kurk, laminaat, planken en pvc, vloeronderhoud, trap- en vloerrenovatie, herstel van parketvloer in geval van waterschade, meubels, tapijt tot raam- en wanddecoratie en buitenzonwering het bedrijf begon. Eigenaren Henk en Petra van den Berg zitten echter al 40 jaar in het vak.

‘Henk ademt hout’
“De zaak draait nog steeds erg goed”, vertellen Henk en Petra. “Kwaliteit verkoopt zichzelf”, is de ervaring van Henk, “en fouten goed oplossen.” Ingewijden weten te vertellen: “Henk is een vakman en erg betrokken bij elke opdracht. Wat betreft de vloeren wordt vaak gezegd dat Henk hout ademt, zoveel verstand heeft hij ervan.”

Houten vloeren
Houten vloeren bijvoorbeeld kan Henk nog steeds warm aanbevelen. Parket is niet alleen comfortabel en duurzaam, maar past ook heel goed bij vloerverwarming. Een houten vloer houdt warmte namelijk langer vast dan dat andere materialen dat doen. Daarnaast gaat een goed gelegde parketvloer een leven lang mee en is één van de meest milieuvriendelijke vloervarianten.

Totaalpakket
Van den Berg Parket floreert daarnaast doordat het Ermelose bedrijf inspeelt op de behoeften van klanten. “Wij kunnen namelijk een compleet pakket aanbieden. In het geval van bijvoorbeeld een nieuwe woning is dat wel zo praktisch. Qua totaalprijs scheelt dat flink wat geld omdat klanten dan niet overal de hoofdprijs hoeven te betalen. Een compleet pakket betekent voor de klanten bovendien één aanspreekpunt.”

Hoe het allemaal begon
Voor zichzelf beginnen was voor Henk een optelsom van toevalligheden. Hij werkte destijds in een parketfabriek. Eerder zei hij hierover: “Daar heb ik de basis voor het vak opgedaan. Bovendien deed ik veel ervaring op door regelmatig een vloer te leggen. Op een gegeven moment echter vroegen zoveel vrienden of ik een parketvloer bij ze thuis wilde leggen, dat ik bijna elke avond op pad was. Toen besloot ik voor mezelf te beginnen met een zaak in Barneveld.”

Assortiment uitgebreid
In 2000 verhuisde Van den Berg Parket naar de Dr. Holtropstraat in Ermelo. Van lieverlee werd ook het assortiment uitgebreid met pvc vloeren, tapijt, raam- en wanddecoratie tot binnen- en buitenzonwering. Een sterk punt in hun bedrijfsvoering vinden Henk en Petra nog steeds het altijd hanteren van een eerlijke prijs. “Wij gaan bijvoorbeeld niet onder de prijs zitten en doen niet aan grote prijsstijgingen.”

Veel voordelen
Van den Berg Parket blijft onverminderd hét adres waar voor ieder wat wils is en voor elke beurs. Het adres bovendien waar service een kwaliteit hoog in het vaandel staan. Daarnaast is Van den Berg CBW-erkend, wat veel voordelen biedt. Winkels die CBW-erkend zijn hanteren namelijk algemene voorwaarden die de consument bij een aankoop extra goed beschermen al het gaat om (aan)betalen, levertijd, levering, vervoer tot garantie.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen