Burg Bieren Ermelo viert 2-daags Bierfeest grootser dan ooit

Het Bierfeest in 2022 kende een uitbundige start.
Het Bierfeest in 2022 kende een uitbundige start.
Foto: archief Grietje-Akke de Haas

Burg Bieren aan Putterweg 43 in Ermelo, organiseert in het eerste weekend van augustus voor de 26e keer het Bierfeest. De opzet van het populaire evenement is grootser dan ooit. Want voor de eerste keer in haar geschiedenis is het festival op vrijdag net zo groot als op zaterdag.

Het Bierfeest wordt dit jaar gehouden op vrijdag 4 augustus van 15.00 tot 22.00 uur en zaterdag 5 augustus van 12.00-20.00 uur.

Zó gegroeid
Voorheen was het Bierfeest op vrijdag minder groots van opzet. Het festivalterrein was kleiner dan op de zaterdag en er waren minder bierbrouwerijen met hun eigen speciaalbieren. De animo van bierminnend publiek dat houdt van gezelligheid en bourgondische hapjes uit met name Ermelo en omstreken is op vrijdag zó gegroeid, dat er net zo groots wordt uitgepakt als op de zaterdag.

Drukte spreiden
Tineke: “We doen dit echt om de groei van het aantal bezoekers aan ons festival op te vangen en de drukte te spreiden over twee dagen. Bovendien scheelt het ons heel veel werk met het opbouwen. De Putterweg is immers net als voorgaande edities twee dagen dicht voor de veiligheid. Dan kunnen we het beter meteen goed doen.” Wat betekent dat de ventweg op vrijdag al wordt betrokken bij het festivalterrein. Volgens Tineke is het idee van tevoren voorgelegd aan de aanwonenden om eventueel ongemak zoveel mogelijk te tackelen.

Primeur!
Daarnaast kan iedere bezoeker zich gaan verheugen op de primeur van een onbreekbaar bierfestivalglas. Wat tegenwoordig een voorwaarde is om de vergunning rond te krijgen. Met de ontwikkeling is Burg Bieren bijna een jaar in de weer geweest. Maar dan heb je ook wat. In feite is het nieuwe festivalglas niet te onderscheiden van haar glazen voorgangers, behalve natuurlijk als het om de actuele informatie gaat die op het glas staat en de kleur van het opschrift. Tineke: “Het is een volwaardig bierfestivalglas, het drinkt echt super lekker en relaxed. Je ziet het niet dat die van onbreekbaar hard plastic is. Pas als je het glas oppakt, dan merk je hoe licht die is.”

Programma
Vrijdag 4 augustus 2023 – van 15.00 tot 22.00 uur
Op de eerste dag van het Burg Bieren Bierfeest zijn er rond de 40 brouwerijen op het festivalterrein met hun eigen speciaalbieren om te proeven. De Vinyldraaiers verzorgen de muziek. Naast de vele smakelijke bieren is er op vrijdag veel aandacht voor culinaire versnaperingen! Vele lokale restaurants zijn aanwezig met hun lekkerste specialiteiten.

  • Eetcafé ’t Zomernest/Restaurant LazyTiger/Strandhuys Nijkerk
  • Café de Hazeburg
  • Bij David
  • Vishandel Johnnie Vreedenburg
  • Terra Nova
  • De Bourgondiër
  • Ilja Schouten van Drankenkabinet Ermelo is op beide dagen van de partij is om liefhebbers te laten genieten van haar whisky’s én cocktails.

Zaterdag 5 augustus 2023 – van 12.00 tot 20.00 uur
Op zaterdag zijn er rond de 40 brouwerijen op het festivalterrein met hun eigen speciaalbieren om te proeven. Op zaterdag is er altijd een varken aan ’t spit, deze wordt eind van de middag aangesneden. Er is ook verse paling verkrijgbaar, deze wordt vers voor u gerookt en er zijn lekkere belegde broodjes en andere snacks te verkrijgen. De live muziek wordt verzorgt door entertainer Bob. Hij weet er elk jaar weer een feest van te maken.

Praktische info
De entree is €20,-. Hiervoor krijgt u een festivalglas (deze heeft u nodig voor het nuttigen van alle consumpties dus ook frisdrank, wijn of overige), 3 consumptiemunten en een infoboekje met daarin alle aanwezige brouwers met hun bieren. Dit festivalglas wordt uw eigendom en houdt u dan ook het gehele festival bij u. Er zijn voldoende spoelgelegenheden om tussendoor uw glas schoon te maken. Met consumptie munten kunt u deze dan laten vol tappen bij elke gewenste brouwerij. Losse consumptiemunten kosten €3,50 per stuk.

De Putterweg is in verband met het 2-daags Bierfeest vanaf de rotonde Hamburgerweg/Ericalaan afgesloten van vrijdag 4 augustus 7.00 uur tot en met zaterdag 5 augustus 23.00 uur.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen