Vliek Tweewielers Ermelo organiseert voor zesde keer gratis fietstocht

Rikkert Vliek en zijn zoons Berend en Gerald.
Rikkert Vliek en zijn zoons Berend en Gerald.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Dinsdagavond 20 juni 2023, reserveer deze datum alvast in je agenda. Vliek Tweewielers aan de Groeneweg 17 in Ermelo organiseert dan namelijk voor de zesde keer zijn befaamde fietstocht. De start is bij Vliek Tweewielers op de dam tussen 18.00 – 19.00. Het wordt weer een sportieve en gemoedelijke editie, mét de traditionele bere-gezellige afterparty waar onder het genot van een hapje, frisje, borreltje, wijntje en biertje, kan worden nagepraat over het fietsavontuur.

Ongeveer 27 kilometer
De fietstocht heeft een lengte van ongeveer 27 kilometer die meandert door de prachtige omgeving van Ermelo. Rikkert Vliek en zijn zoons Berend en Gerald vertellen: “Zoals elk jaar is de route uitgezet door Harry Boonstra. We hebben de tocht al voorgereden zodat we ervan zijn verzekerd dat alle paden goed bereikbaar zijn.”

Herten en reeën
Het wordt weer een prachtige tocht via leuke fietspaden en zandpaden, over de hei en door de bossen. “Bovendien is het opnieuw gelukt plekjes te vinden waar de fietsliefhebbers nog nooit zijn geweest. Er is zelfs de kans om herten en reeën te spotten.” Ongeveer halverwege de route is er een gezellige tussenstop op een boerderij waar deelnemers iets te drinken en een versnapering krijgen aangeboden.

E-bike uitproberen
De fietstocht van Vliek Tweewielers is daarnaast een uitgelezen moment om een test e-bike van Gazelle uit te proberen, menen Rikkert, Berend en Gerald. Een klant die onlangs een e-bike aanschafte bij Vliek Tweewielers waarschuwt lachend: “Doe dit vooral niet, want zodra je een e-bike test ben je verkocht!” Wie het toch aandurft om gratis een e-bike te testen tijdens de fietstocht, dient dit wel even te laten weten in verband met de beschikbaarheid van de e-bikes. Belangstellenden kunnen een e-bike reserveren via het e-mailadres: [email protected]

Duchenne Heroes
Zoals elke editie is de deelname aan de fietstocht van Vliek Tweewielers gratis. Wel is er de mogelijkheid een donatie te doen aan een goed doel. Dit jaar is dat Duchenne Heroes, een meerdaagse mountainbiketocht die plaatsvindt in september. Klaas van der Deure van Vliek Tweewielers gaat hier namelijk aan meedoen. De ziekte van Duchenne is een ernstige, erfelijke spierziekte die bijna alleen voorkomt bij jongens.

  • Dinsdag 20 juni 2023
  • Start tussen 18.00 – 19.00 uur
  • Vliek Tweewielers, Groeneweg 17, Ermelo
  • Graag aanmelden via [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen