‘Veel sporten uitgeprobeerd, maar Drumble Dance gaat gewoon goed’

Een bijzondere combinatie van drummen op fitnessballen en dansen op muziek die goed is voor lichaam én geest; dat is Drumble Dance. Leden van de lesgroep op maandagavond in sporthal Triade, vinden deze originele vorm van sport die Arjon van den Tillaart ontwikkelde, erg leuk om te doen. Het geeft ze een blij gevoel, ze hebben met elkaar een hoop lol en het groepsgevoel is top. Al is de combinatie van drummen en dansen soms een beetje lastig uit te voeren, ze vinden de sport heel goed te doen. Vooral voor Erna is dit erg fijn omdat zij kampt met long covid, ofwel langdurige klachten als gevolg van het coronavirus.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Spugen
Erna vertelt: “Ik heb op veel sporten gezeten en van alles uitgeprobeerd. Omdat ik long covid heb moest ik bij sommige sporten na tien minuten al spugen. Drumble Dance gaat gewoon goed; daar ben ik zo blij mee. De groep op zich is bovendien ook erg leuk.”

Hecht en gezellig
De Drumble Dance lesgroep op maandagavond is in maart gestart, na de oproep of er belangstelling was voor een avondles. Met zo’n tien enthousiastelingen vormen de vrouwen nu een hechte en gezellige groep. En dit terwijl ze elkaar nog niet zo lang kennen. Behalve Marjolein, haar zus Prisca en hun moeder Elly. “Ik ken dan mijn moeder en mijn zus, maar met de andere vrouwen was het gelijk van: ‘Hoi, ik ben die en die’.”

Zalig om te doen
Arjon: “Het mooie van deze groep is de leuke, gezellige en behulpzame sfeer, want ze helpen elkaar ook. Al is dit al een super leuke groep, er mogen best nog wat meer mensen bij voor een nog grotere groep.” Aan de vrouwen zal het niet liggen in ieder geval. Ze reageren zo gastvrij dat je voor je het weet een setje drumstokken in je handen hebt, een kunststof wasmand met fitnessbal voor je neus wordt neergezet en je mee staat te dansen met de groep. En eerlijk is eerlijk; het is zalig om te doen. Heb je eventueel muizenissen meegenomen naar de les, dan zijn die binnen vijf minuten als sneeuw voor de zon verdwenen.

Aanstekelijk, vrolijk en opzwepend
Want Drumble Dance is een complete workout voor lichaam en geest. Tikken met de drumstokken op het ritme van de muziek, tegen elkaar aan en op de bal, rondjes draaien, squats voor de bovenbenen, jumping jacks, door de knieën om op de grond te tikken, achterwaarts op de bal drummen, linedancen tot met de ballen stuiteren; wat dat betreft zijn het verschrikkelijk leuke en intensieve dansen die Arjon bedenkt. En de muziek waarop Drumble Dance wordt beoefenend is aanstekelijk, vrolijk en opzwepend.

Stuiteren met de bal
Evenzogoed worden de drumstokken ook wel eens aan de kant gelegd. Voor bijvoorbeeld een vlotte dans-workout op het hitnummer ‘Jerusalema’ met de fitnessballen in de hoofdrol. Afwisselend spatten de concentratie en het plezier van de gezichten af. Tegelijkertijd moeten de dames immers dansen, stuiteren met de bal en genieten van muziek die ze in opperste vervoering brengt.

Meedoen?
De lesgroep Drumble Dance is op maandag van 18.45 – 19.45 uur, in sporthal Triade aan de Amanietlaan 9 in Ermelo. Wil je meedoen? Neem dan contact op met Arjon van den Tillaart via het e-mailadres: [email protected], bellen of appen mag ook naar het mobiele nummer: 06 54 222 102. Voor alle informatie: drumbledance.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen