Overbuurman lost parkeerproblemen restaurant LazyTiger op

Er zijn 14 parkeerplaatsen gerealiseerd voor de gasten van restaurant LazyTiger.
Er zijn 14 parkeerplaatsen gerealiseerd voor de gasten van restaurant LazyTiger.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Het parkeerprobleem rond LazyTiger aan de Julianalaan 123 lijkt te zijn opgelost. De overbuurman schoot te hulp door op een afstand van ongeveer 300 meter van het restaurant, 14 parkeerplekken op eigen terrein te realiseren.

Met reserveringsbordjes
Die overbuurman is slachterij Tomassen Duck-To B.V. aan de Fokko Kortlanglaan. Inmiddels zijn er op het ruime parkeerterrein 14 plaatsen met reserveringsbordjes gerealiseerd voor de gasten van restaurant LazyTiger.

Een goede buur
“Dit hebben we gedaan onder het motto ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’.” Dat zegt Gertjan Tomassen, algemeen directeur bij Tomassen Duck-To. Tomassen die tevens eigenaar is van het restaurant, vindt dat met deze oplossing de zaak rond de parkeerproblemen wat hen betreft is afgedaan.

Parkeernorm
Restaurant LazyTiger opende op 1 juni 2020 officieel de deuren met Kristiana Gederte als uitbater. Als horecaonderneming moet LazyTiger echter aan een norm van 29 parkeerplaatsen voldoen. Hiervan zijn 19 vlak voor het restaurant gesitueerd. Waar in de eerste instantie voor 6 parkeerplekken vergunning was verleend voor op de naast het restaurant gelegen groenstrook, maakten Stichting DOEH en mevrouw C. van Eijsden-Dee bezwaar bij de aanvraag voor nog eens 4 plekken .

Nu wel
Drie jaar met meerdere beroepsprocedures later komt het erop neer dat parkeren in ‘het weilandje’ niet is toegestaan. Het stuk grond heeft namelijk een groenbestemming die niet is bedoeld voor parkeren voor de horeca. De uitkomst betekende dat LazyTiger niet voldeed aan de parkeernorm. Met de realisatie van 14 parkeerplaatsen op het terrein van Tomassen Duck-To B.V. meent het restaurant hier nu wel aan te voldoen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen