Proeverij de Ontmoeting in Ermelo organiseert een bingo-benefiet-avond

Daniëlle en Laura heten je van harte welkom op de bingo-benefiet-avond.
Daniëlle en Laura heten je van harte welkom op de bingo-benefiet-avond.
Foto: Grietje-Akke de Haas

De dagbesteding van Proeverij de Ontmoeting aan de Stationsstraat 133 in Ermelo, organiseert een bingo-benefiet-avond. Het gaat om een feestelijke activiteit door de cliënten, maar ook voor de cliënten. Doel van de bingo-benefiet-avond is namelijk dat Proeverij de Ontmoeting als sociale onderneming weer wat ‘vet op de botten krijgt’.

  • Datum: dinsdag 25 april
  • Tijd: inloop 17.30 uur, start bingo 18.00 uur
  • Reserveren via: 0341 553286

Het hoe en waarom
Proeverij de Ontmoeting is in oktober 2005 geopend als een horeca/winkelformule met een lunchroom, koffie- en theewinkel en bonbonnerie. Ultiem doel was om mensen met een verstandelijke beperking de kans te geven zich door middel van werk verder te ontwikkelen en beter te integreren in de samenleving. Indertijd ging het om een gewaagd, uniek en baanbrekend initiatief, én succesvol. Want de samenleving sloot de sociale onderneming liefdevol in de armen. Bovendien lukte het de Ontmoeting zichzelf te bedruipen. De laatste jaren echter kampte de Ontmoeting met zoveel tegenslagen, vooral de coronaperiode hakte er behoorlijk in, dat het bestuur vreesde met deze vorm van dagbesteding te moeten stoppen. Daniëlle Terpstra besloot daarom per 1 november 2022 het onderdeel dagbesteding van Proeverij de Ontmoeting voor haar rekening te nemen. In de loop van de tijd is de dagbesteding overigens uitgebreid naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wat inhoudt dat mensen met een indicatie voor dagbesteding in aanmerking komen voor een plek bij Proeverij de Ontmoeting, klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Sparen voor een vaatwasser
Er moet flink gespaard worden legt Daniëlle uit, want bepaalde apparatuur is na zoveel jaar van intensief gebruik simpelweg aan vervanging toe. Als is eerste is de vaatwasser aan de beurt, een flinke investering omdat het om een industrieel exemplaar gaat.

Avond met een chique tintje
De bingo-benefiet-activiteit is een initiatief van het nieuwe bestuur van Stichting De Ontmoeting, dat diezelfde avond officieel wordt voorgesteld. Tickets voor de avond kosten 50 euro per persoon, inclusief eten en drinken en één bingokaart. Het belooft een gezellige avond te worden, verzekert het bestuur, met de meest lekkere culinaire hapjes. Jannyke Smink, operationeel manager bij Proeverij de Ontmoeting, promoot: “Het wordt een avond met een chique tintje. Gasten worden ontvangen met een glaasje Cava en kunnen uitzien naar een 7-gangenmenu met culinaire hapjes. Zo serveren wij onder meer soezen gevuld met huisgemaakte zalmmousse en bruschetta’s met gekruimelde geitenkaas, zongedroogde tomaten en honing.”

Prijzen
Ook de prijzen die vallen te winnen met de bingo zijn spraakmakend te noemen. Wat dat betreft mag Proeverij de Ontmoeting zich verheugen in veel support van sponsoren die de prijzen belangeloos ter beschikking stellen. Dit zijn onder meer boekhandel Riemer & Walinga, De Bourgondiër, boekhandel Bruna, De Vitaminebron, IJssalon Torino en Bakkerij ’t Stoepje.

Ook prijzen sponsoren?
De cliënten die werken bij Proeverij de Ontmoeting zijn nauw betrokken bij de organisatie van de bingo-benefiet-avond. Ook zetten zij zich in bij het zoeken van sponsoren. Belangstelling om prijzen te sponsoren? Neem dan contact op met Proeverij de Ontmoeting via 0341 553286.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen