Farinaz Atefeh neemt Tandartsenpraktijk De Witte in Ermelo over

Selma de Witte en Farinaz Atefeh.
Selma de Witte en Farinaz Atefeh.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Sinds 1 maart heeft Farinaz Atefeh Tandartsenpraktijk De Witte aan de Kerklaan 2A in Ermelo overgenomen. Tandarts Selma de Witte (64) die de praktijk 40 jaar geleden startte, blijft aan als tandarts, al gaat zij het wel wat rustiger aan doen. Bovendien blijft de naam behouden voor de tandartsenpraktijk. Kersverse eigenaresse Atefeh: “De praktijk krijgt geen andere naam, daar heb ik bewust voor gekozen.”

Mooi, fris en bekend
Atefeh vervolgt: “Dat ik geen andere naam kies voor de praktijk is uit een soort respect naar Selma toe. Zij heeft al die tijd zoveel moeite gedaan voor de praktijk. Daarnaast is Tandartsenpraktijk De Witte een mooie en frisse naam die alom bekend is.”

Ondernemingsgeest
De 33-jarige Atefeh is geboren in Iran en getogen in Groningen, de stad waar zij op 4-jarige leeftijd naartoe verhuisde, samen met haar ouders en broer. Een vrouw met ondernemingsgeest, zo blijkt. Atefeh studeerde bijna vier jaar terug af als tandarts aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Vervolgens was zij werkzaam in diverse tandartspraktijken en deed veel ervaring op. Tot het verlangen om voor haarzelf te beginnen steeds meer begon te kriebelen. “Bovendien wilde ik niet mijn hele leven ZZP-er zijn, want ik denk dat ik meer heb te bieden.”

Persoonlijke aandacht
De Witte en Atefeh kenden elkaar niet. Via een gemeenschappelijke vriend kwamen ze in contact met elkaar. Atefeh met de wens voor een praktijk om over te nemen, De Witte met een praktijk die zij graag wilde overdragen. Het bleek bijzonder goed te klikken tussen de twee vrouwen. De Witte: “Mijn voorkeur ging uit naar een persoon om de praktijk aan te verkopen, geen keten. Want ik wilde graag dat het maatwerk voor patiënten en het team zou worden voorgezet, maar dan met nieuw en jong elan.” Persoonlijke aandacht voor de patiënt is nu juist iets wat Atefeh ook heel erg belangrijk vindt. “Dat is onze kracht en waar Tandartsenpraktijk De Witte zich in onderscheidt. Mensen willen immers gehoord en gezien worden.” Ook wil Atefeh na de zomer ruimere openingstijden aanbieden door in de avonduren en op zaterdag de mogelijkheid te geven voor een tandartsbezoek.

‘Dit wil ik’
Atefeh had meer praktijken bezocht die zij eventueel kon overnemen. Zij had meteen met De Witte een klik, maar ook met de tandartsenpraktijk, het team, de straat én Ermelo als dorp. “Het klopte gewoon, ‘dit wil ik’, dacht ik bij mezelf.” Atefeh woont in Amsterdam, maar sluit niet uit dat zij in Ermelo komt wonen, alleen al vanwege de prachtige omgeving.

‘Goed zoals het nu is’
Hoezeer De Witte ook achter haar besluit staat, even makkelijk is het niet altijd. “Dat je in je passie voor je vak een stapje terug moet doen is moeilijk. Maar algehele leiding geven kost veel energie. Daarom is het goed zoals het nu is, en hoop ik als ZZP-er nog een poosje door te gaan.” De Witte studeerde in 1983 af. Ze vestigde zich als tandarts in Ermelo aan de Stationsstraat in een gedeelte van het pand waar nu Tempel Optometrie & Audiologie huist. In het grotere gedeelte zat eerst een zaak voor naaimode en later een bruidsmodezaak. De Witte werkte in haar eentje, zonder assistente, zo ging dat in die tijd.

Ik werk het liefst aan de stoel’
In 1992 kocht De Witte een gedeelte van het pand aan de Kerklaan om zich daar te vestigen als tandarts. Toen het naastgelegen gedeelte te koop kwam kocht zij dit ook. Waarmee er meer dan voldoende ruimte ontstond om de praktijk te vergroten. Daarnaast werd in 2006 gestart met een ingrijpende verbouwing en vond in 2007 een officiële opening plaats van de tandartsenpraktijk. Gedurende al die jaren breidde de praktijk steeds verder uit en heeft inmiddels zes tandartsen en tien teamgenoten. Ook nam De Witte op een gegeven moment een praktijkmanager in dienst, want zoals zijzelf aangeeft: “Ik werk het liefst aan de stoel.”

Vernieuwend
Wat de De Witte de afgelopen veertig jaar ook met veel plezier heeft gedaan is de tandzorg aan patiënten op ’s Heeren Loo. “Dat heb ik vijfentwintig jaar lang gedaan.” Daarnaast was De Witte erg vernieuwend bezig in haar vak. Zij pakte bijvoorbeeld de implantologie op en maakte zich sterk op het gebied van angstbegeleiding. “Want”, licht zij toe, “maar liefst een derde van de Nederlandse bevolking is bang voor de tandarts, en tien procent gaat niet naar de tandarts vanwege deze angst.”

Zij-aan-zij
Atefeh en De Witte, samen werken ze fijn en goed samen, vinden ze. “Zij-aan-zij”, zegt Atefeh. Om te vervolgen: “Als Selma in de toekomst zover is dat ze echt stopt, dan hoop ik dat zij geregeld hier langsfietst en binnenkomt voor een kop koffie. Zo zie ik het in ieder geval voor me.”

Tandartsenpraktijk De Witte neemt nog nieuwe patiënten aan én is op zoek naar nieuwe collega’s, Voor alle informatie: tandartsenpraktijkdewitte.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen