Andere opzet nieuwjaarsloop van BouwSports Ermelo valt in de smaak

Al ruim 30 jaar verzorgt sportschool BouwSports aan de Kerkdennen 40A in Ermelo de traditionele nieuwjaarsloop voor haar leden. Deze keer met een iets andere opzet. Wat erg in de smaak viel. Want vanmorgen, zaterdag 7 januari, vertrokken zo’n 50 mannen en vrouwen voor een wandeling van 6 of 12 kilometer.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas en eigen foto’s.

Op eigen gelegenheid
Helemaal kersvers was de opzet niet, maar geïnspireerd op de nieuwjaarsloop van 8 januari 2022 toen corona de wereld nog flink in zijn greep had. Waar traditioneel in groepen werd gestart, afhankelijk van het aantal te wandelen kilometers, moesten de deelnemers toen in tweetallen aan de nieuwjaarsloop deelnemen. De behoefte aan een sportieve afleiding was zo groot dat BouwSports met 84 wandelaars een recordaantal deelnemers scoorde. Bovendien vonden veel deelnemers het prettig om op eigen gelegenheid te vertrekken.

Goed bevallen
Janette Bruining van BouwSports en mede-organisator van de nieuwjaarsloop lichtte toe: “In eigen groepjes vertrekken met de routebeschrijving van de wandeling is toen zo goed bevallen, dat we er ook deze editie van de Nieuwjaarsloop voor hebben gekozen.” Wandelaars konden vanochtend tussen half 9 en half 10 starten in plaats van met zijn allen om 9 uur. Wat meteen ook een handreiking was naar de vroege vogels en deelnemers die wat langer wilden uitslapen.

Traditionele borreltje
Verder hadden Janette en eigenaren Wim en Marleen Bouw niet gesleuteld aan de succesvolle formule om een nieuwjaar sportief te beginnen. Zo pruttelden de glühwein en de chocomelk voor de deelnemers gezellig op het gasfornuisje en werd de krentenwegge gesneden en besmeerd met boter. Ook het traditionele borreltje hield BouwSports erin. Voorheen trakteerde Wim Bouw halverwege de wandeling op het hartversterkertje. Deze editie wachtte hij op een vast punt de wandelaars op. Waarbij het te hopen was dat iedereen de juiste route had gevolgd. Want het traditionele borreltje missen met een gezellig onderonsje zou toch wel een beetje jammer zijn geweest.

Over Bouwsports
BouwSports is dé sportschool in Ermelo waar je van jong tot oud kan sporten. Met activiteiten zowel binnen als buiten de sportschool is er altijd wel een reden om te komen trainen.

Nieuwsgierig?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen