Daniëlle Terpstra: ‘We gaan er weer een enorm leuke en bruisende tent van maken!’

Dini van Bruxvoort, Daniëlle Terpstra en Sarath Hamstra.
Dini van Bruxvoort, Daniëlle Terpstra en Sarath Hamstra.
Foto: Grietje-Akke de Haas

“We gaan er weer een enorm leuke en bruisende tent van maken, net als voor corona. Dat het hier weer lekker vol is en iedere medewerker weer op zijn plek zit. Daar ga ik voor!” Dat zei Daniëlle Terpstra vanmiddag, zaterdag 26 november, bij de heropening van de dagbesteding bij Proeverij de Ontmoeting aan de Stationsstraat 133 in Ermelo.

Officiële overdracht
Begin oktober dit jaar maakte Dini van Bruxvoort, voorzitter van het bestuur van Stichting de Ontmoeting, bekend dat Daniëlle Terpstra het onderdeel dagbesteding van de Ontmoeting overneemt, klik HIER voor eerdere berichtgeving. Vanmiddag vond met een klein feestje de officiële overdracht plaats. Dat deed Dini op symbolische wijze door aan Daniëlle een uit de kluiten gewassen sleutel te overhandigen.

Opgelucht
Dini kreeg waarderende blikken van de medewerkers, het personeel, familie en andere belangstellende genodigden, toen ze zei hoe opgelucht ze is nu de dagbesteding van de Ontmoeting in goede handen is bij Daniëlle. “Als Stichting hebben we eerst geprobeerd de organisatie van de dagbesteding zelf te doen toen ’s Heeren Loo ermee stopte. We kwamen er echter achter dat hiervoor veel expertise nodig was, iets wat wij als bestuur niet hadden.”

Stichting De Dorpswerkplaats
Daniëlle heeft dit wel. Zij is immers de oprichter en directeur van Stichting De Dorpswerkplaats die dagbesteding biedt aan mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB) aan de Stationsstraat 91A in Ermelo. Het gaat om De Dorpswerkplaats, de locatie voor creatieve dagbesteding, en De Dorpskookplaats waar onder begeleiding gezond en verantwoord wordt gekookt en gebakken met de cliënten. Bovendien startte Daniëlle per 1 oktober dit jaar een woonvoorziening en dagbesteding in Katlijk.

Heel zonde
Daniëlle op haar beurt zei dat ze twee weken nodig had om een beslissing te nemen. “Ik vond het heel zonde dat de dagbesteding bij de Ontmoeting zou moeten stoppen. Dus besloot ik het te gaan doen.”

Groot compliment
Wethouder Sarath Hamstra sprak van een feestelijke dag. “Wat is het mooi om hier te zijn bij de doorstart van iets fantastisch”, roemde hij het initiatief van Daniëlle om de dagbesteding van de Ontmoeting over te nemen. Hij refereerde aan de tijd van tegenwoordig dat er al zoveel moet. “Hoe mooi is het dan dat er een plek in Ermelo is en blijft om te ontmoeten en te onthaasten. Ik wil dan ook een groot compliment geven aan Daniëlle.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen