Jubileum: Depeche Clothing is al 25 jaar een vertrouwd adres in hartje Ermelo

Hajé Schreurs en Nataschja de Boer.
Hajé Schreurs en Nataschja de Boer.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Depeche Clothing, dé jeanswinkel van Ermelo aan de Stationsstraat 77, bestaat 25 jaar. Om precies te zijn 25 jaar en bijna 4 maanden. Want op 1 augustus 1997 opende Hajé (voluit Hendrik Jan) Schreurs (53) de kledingzaak aan de Stationsstraat 106A. Een kwart eeuw later is Depeche Clothing nog steeds een stabiele factor in hartje Ermelo, en een vertrouwd adres voor een brede collectie aan jeans, tops, footwear en accessoires voor zowel dames als heren.

Gewoon blij
Hoogtepunten in de afgelopen 25 jaar? Over die vraag moet Hajé even nadenken. “Weet je”, zegt hij oprecht, “ik ben gewoon blij dat we het als Depeche nog steeds goed kunnen doen.” Dat viel immers nog maar af te wachten toen corona het alledaagse leven compleet ontwrichtte. Voor onder meer de detailhandel was het een onzekere tijd. Bij Depeche Clothing gingen ze niet bij de pakken neerzitten. “Want”, meent Hajé, “deze periode was gewoon ‘part of the deal’, het was lastig voor iedereen.”

Trouwe klantenkring
Om vervolgens met deze instelling op een positieve manier creatief gebruik te maken van de mogelijkheden die er wel waren. Wat ze veel waardering van hun klanten opleverde. Klanten bovendien die Depeche Clothing trouw bleven. “Wij zijn blij”, vervolgt Hajé, “dat we redelijk goed overeind zijn gebleven en dat het nu de goede kant weer opgaat. Fijn is het ook dat een grote groep klanten ons trouw is gebleven. Een klantenkring die kennelijk graag lokaal winkelt en onze collectie waardeert. We zijn dan ook altijd heel consequent met onze merken en maken goede afspraken met onze leveranciers. Op die manier kun je je klanten een heel goed aanbod doen.””

Zonder poeha
Hajé zal zichzelf nooit op de borst slaan weet zijn rechterhand Nataschja de Boer (47). “Hij is iemand zonder poeha, eerlijk en bescheiden. Ik denk dat de klanten dat zo waarderen. Dat is ook de sfeer in onze winkel; no-nonsense, een familiegevoel, een beetje een soort van thuiskomen. Het maakt dat we een goed contact met onze klanten hebben, wat we erg fijn vinden. Net als dat zij echt gericht naar ons toekomen. De ene klant om snel te worden geholpen bij wat die nodig heeft, de andere die een praatje erg op prijs stelt.”

‘Meer dan mijn rechterhand
Over Nataschja is Hajé niet bescheiden: “Zij is veel meer dan mijn rechterhand. In februari volgend jaar werkt ze hier alweer 11 jaar. Ondertussen is Nataschja net zo goed het gezicht van Depeche. Wat dat betreft ben ik erg blij dat ik de zaak met een gerust hart aan haar kan overlaten, als ik er niet ben.” Waarbij Nataschja geholpen wordt door Ramona die parttime in dienst is en Nathalie die fulltime werkt bij Depeche Clothing.

Nog een aantal jaren
Als het aan Hajé ligt gaat hij graag nog een aantal jaren op deze voet verder met Depeche Clothing. “Het werk op zich, het contact met de klant en de in- en verkoop, blijft erg leuk om te doen. Het is immers erg fijn dat mensen met een blij de deur uitgaan én weer terugkomen.”

Weetjes
De vader van Hajé, Gerrit Schreurs, was indertijd de inspiratiebron voor hem om ook een kledingzaak te beginnen. Zelf zwaaide senior 26 jaar, tot 2000, de scepter bij Schreurs Mode voor Mannen aan de Stationsstraat 113, het adres waar nu Moda Donna e Si is gevestigd. Hajé: “Toen ik begon met Depeche zat ik tegenover hem op nummer 106A.”

Drie ramkraken
Hajé nam destijds in 1997 de kledingzaak over van Bennie Dekker. Vervolgens verhuisde Depeche naar de Enk 14, waar veel meer ruimte was dan het 40 á 50 vierkante meter metende pand aan de Stationsstraat. In het jaar 2008 deden ramkraken Depeche schudden op zijn grondvesten. Hajé: “Drie ramkraken binnen een half jaar: in januari, februari en juni.” Zelfs het monteren van de meest zware rolluiken schrokken de criminelen niet af. Pas toen er voor het pand anti-ramkraakpalen werden gezet gaven ze het op. Het bleek een duur ‘geintje’ voor Hajé. “Ik was dat jaar 35000 euro extra kwijt om het pand te beveiligen.” Sinds ruim 11 jaar is Depeche gevestigd op het huidige adres aan de Stationsstraat 77.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen