Haarstudio Capelli Ermelo viert 30-jarig jubileum met een complete metamorfose

Geke Siccama.
Geke Siccama.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Haarstudio Capelli aan de Suikerbakker 40A in Ermelo bestaat zaterdag 15 oktober 30 jaar. Aan de vooravond van het jubileum krijgt de kapsalon een compleet nieuw interieur. “Als het eenmaal klaar is”, verzekert eigenaresse Geke Siccama (51), “zal het een feestje worden om in de vernieuwde kapsalon te werken én en je haar te laten doen.”

Feest
Voor het zover is sluit Haarstudio Capelli eerst een aantal dagen de deuren om te werken aan de nieuwe inrichting. Capelli is daarom gesloten op donderdag 6 oktober vrijdag 7 oktober, zaterdag 8 oktober en maandag 10 oktober. De volgende dag, dinsdag 11 oktober, zijn de klanten weer welkom voor een behandeling en om kennis te maken met de vernieuwde kapsalon. Op zaterdag 15 oktober van 14.30 tot 17.00 uur zijn alle belangstellenden welkom om het 30-jarige jubileum met een feestje te vieren en de vernieuwde kapsalon te komen bewonderen.

Stijlvol
Toen de inrichting van Capelli zo’n 10 jaar terug werd gerestyled was deze behoorlijk revolutionair. Hoe gaat er straks uitzien? Geke lacht geheimzinnig. “Het ontwerp is van Wiard, mijn man. Hij zit in de interieurbouw en ontwerpt keukens, dus ook de inrichting van de nieuwe kapsalon. We gaan het dan ook helemaal zelf doen.” Maar meer dan dat het nieuwe interieur uiterst stijlvol zal ogen, wil Geke er niet over kwijt. Een nieuwe inrichting bovendien die met de tijd meegaat, net als de wijze van werken bij Capelli.

Spraakmakende actie
Daarnaast wordt het 30-jarige jubileum van Capelli vanaf 11 oktober gevierd met een spraakmakende actie. Op alle producten van Keune Haircosmetics zal gedurende de maand oktober een korting van 30 procent worden gegeven. Capelli werkt namelijk sinds enige tijd met dit gerenommeerde merk dat exclusief is voor kapsalons. Bovendien wordt Capelli ambassadeur van Keune Haircosmetics. Dit houdt in dat de kapsalon in samenwerking met dit bekende Nederlandse merk zich wil blijven ontwikkelen en verbeteren.

Blij en trots
Geke licht toe: “Voor mij en mijn team van 4 kapsters betekent het dat wij willen blijven leren en bij willen blijven op ons vakgebied.” Een team van kapsters waar Geke erg blij mee is, én trots. “Mede dankzij dit team dat bestaat uit de kapsters Angela, Mariëlle, Laura en Melissa, kan Capelli het 30-jarige jubileum vieren.”

Terugblik
Geke Siccama had al op jonge leeftijd iets met het kappersvak. Ze blikt terug: “Vroeger deed ik al de haren bij mijn vriendinnetjes. Toen ik 13/14 jaar was mocht ik in een kapsalon helpen, zo leuk was dat.” Geke was net 21 was toen haar oog en die van haar man Wiard viel op de perfecte locatie om een eigen kapsalon te beginnen. Het ging om het voormalige theehuis van IJsclub de Kanovijver dat zo prachtig gelegen is aan de Suikerbakker, met één van de mooiste uitzichten van Ermelo. Daarvoor had Geke de opleiding als Eerste Kapster voor dames en heren afgerond en ervaring opgedaan in diverse kapsalons. Zo werkte ze destijds in Ermelo, vervolgens in Amersfoort, Harderwijk en Zeewolde om in 1992 weer terug te keren naar Ermelo om Haarstudio Capelli te beginnen. Met succes; Geke kreeg het zo druk dat ze al na een half jaar personeel nodig had.

Nieuwbouw
Na jaren de locatie te hebben gehuurd, kochten Geke en Wiard het pand en de grond van Stichting IJsclub de Kanovijver. “Om er indertijd te beginnen was erg leuk. Maar op een gegeven moment was het gebouw echt op. Bovendien groeide Capelli uit haar jasje.” De opstal werd gesloopt en in de derde week van januari 2008 was de nieuwbouw gereed. Tijdens de bouwwerkzaamheden draaide Capelli gewoon door, in een mobiele kapsalon een eindje verderop. Sinds de nieuwbouw is Capelli gehuisvest in een eigentijds sfeervol ingericht pand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen