The Travel Club Ermelo mikt op respect, geduld en aanpassingsvermogen

Therèse van Eck.
Therèse van Eck.
Foto: reismedia

Een ‘after corona jaar’, noemt Therèse van Eck, zelfstandig reisadviseur van The Travel Club in Ermelo, 2022. Want al had corona in 2020 en 2021 zou je zeggen voor genoeg rampspoed gezorgd in de reisbranche, niet voorziene effecten door het virus vragen nog steeds het uiterste van vakantiegangers en reisagenten. Wat opnieuw een les is in het hebben van geduld, respect en aanpassingsvermogen.

Niet uniek
Schiphol, Nederlands grootste luchthaven, kreeg en krijgt het in de (social)media nog steeds flink voor de kiezen door de grote problemen die de drukte opleveren. “Maar”, meent  Therèse, “dit ‘luchthavenverhaal’ is niet uniek hè. Het gaat om een wereldwijd probleem vanwege het personeelstekort. Wat ook hotel en- schoonmaakbranche tot de horeca treft. Dit vraagt van ons dat we ons allemaal een beetje aanpassen en geduld en respect hebben.”

Blije appjes
In tegenstelling tot 2020 konden vorig jaar blikt Therèse terug, al weer veel mensen vakantie vieren in het buitenland, al waren er nog heel veel onzekere factoren. “Elk land heeft namelijk zijn eigen beleid omtrent de coronamaatregelen. Dat vergde veel aanpassingsvermogen van mij als zelfstandig reisadviseur, maar ook van mijn klanten. Er moesten bijvoorbeeld veel reizen worden omgeboekt die eerder niet door konden gaan doordat landen hun grenzen dichtgooiden. Gelukkig is vrijwel alles goed gegaan. Ik kreeg ook zo veel blije vakantie appjes van mijn klanten.”

Boekingshausse
Zodra de landen stukje bij beetje hun grenzen vanaf eind 2021 weer openden voor het toerisme kwam er een ware boekingshausse op gang, merkte Therèse. “Het leek wel of iedereen ineens weg wilde. Mensen zagen wat dat betreft zó uit naar een vakantie in het buitenland. Vakantie vieren is immers zo belangrijk voor mensen omdat ze dan iets leuks hebben om naar uit te kijken. Uit verschillende reacties kon ik opmaken dat op vakantie gaan belangrijker was als nooit tevoren. Genieten met je geliefden en mooie vakantieherinneringen maken!”

Fantastische vakantie
Toch is de situatie nog steeds niet als voor corona, als het dat ooit nog wordt trouwens. Therèse: “Corona blijft er bij horen. Als je dit in het achterhoofd houdt en schakelt tussen de mogelijkheden, dan kun je een fantastische vakantie hebben.” Als zelfstandig reisadviseur van The Travel Club in Ermelo helpt Therèse belangstellenden daar graag bij. Waarbij ze haar kennis die ze afgelopen coronaperiode opdeed goed kan inzetten. “Om mijn klanten goed te kunnen informeren moet ik goed op de hoogte zijn hoe de situatie per land is. In die zin kunnen klanten op een eerlijk advies van mij rekenen.”

Prijsstijgingen
Inmiddels boekt Therèse al vakanties voor 2023. “Sommige mensen doen dat omdat ze net terug zijn, en hebben de vakantie nog vers in het hoofd zitten. Ook boeken ze vroeg om de hoge prijsstijgingen voor te zijn. Die staan er namelijk aan te komen. Gemiddeld moeten vakantiegangers voor 2023 rekening houden met prijsstijgingen die kunnen oplopen tot wel 25% t.o.v. voorgaande jaren.”

Allround in de reisbranche
Therèse van Eck is door haar jarenlange ervaring in alle opzichten allround in de reisbranche. Zij is 29 jaar werkzaam in de reisbranche en is op 1 november 2022 al 14 jaar een begrip in Ermelo als zelfstandig reisadviseur. Daarnaast is Therèse Amerika-, New York en een officieel erkend cruise-specialist.

Leuke tips en nieuwtjes
Wil jij ook op de hoogte blijven van leuke tips en nieuwtjes van The Travel Club Ermelo? Like dan ook de Facebookpagina

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen