Uitbundige start 2-daags Bierfeest bij Burg Bieren Ermelo

Door corona was het laatst gehouden Bierfeest 3 jaar terug, in 2019. Vandaag, vrijdag 5 augustus, mocht het weer; 2 dagen Bierfeest vieren bij Burg Bieren aan Putterweg 43 in Ermelo. De draad werd door de gasten weer bijzonder gretig opgepakt!

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Zó blij
“We zijn zó blij dat het weer kan”, jubelde een gast, “we waren hier dan ook al om 3 uur. ‘Want’, zeiden we tegen elkaar, ‘we laten ons dit niet meer afnemen’.” Er was kennelijk veel meer publiek dat er zo over dacht. Zodra Burg Bieren ‘de poorten’ om 3 uur vanmiddag opende voor het publiek, stond er meteen een dikke rij liefhebbers van een feestje en speciaal-biertjes. Met zijn allen werd uitbundig het leven gebierd, naar het voorbeeld op het jubileumglas. Het is namelijk de vijfentwintigste keer dat Burg Bieren dit populaire evenement organiseert. Speciaal voor de gelegenheid siert de uitspraak ‘Bier het leven’ het festivalglas.

Alternatief
Gijs en Ariane uit Maarssenbroek waren ook weer van de partij. Voor corona was het gebruikelijk dat ze hun vakantie zo planden dat ze het Bierfeest konden bezoeken én haar vader Dolf Driehuis die in Ermelo woont. In 2020 en 2021 hield het stel als alternatief maar een kleinschalig Bierfeest bij pa thuis. “Maar wat zijn we blij dat het nu weer gewoon hier kan.”

Jolige sfeer
De sfeer was verder ronduit jolig, ook onder de pakweg 18 brouwerijen op het festivalterrein met hun eigen speciaalbieren. Dorstig proefden sommigen van hun eigen bier. “We moeten natuurlijk wel de kwaliteit van ons eigen bier in de gaten houden, voor we het de klanten aanbieden”, lachten ze guitig.

Vinyldraaiers
Wie er ook echt weer zin in hadden waren de Vinyldraaiers die de muziek verzorgden. Je vroeg jezelf af wie de meeste lol had, zij of het publiek. Hun fantastische manier van optreden werkte in ieder geval erg aanstekelijk.

Morgen
Vanavond duurt het Bierfeest nog tot 22.00 uur. Morgen, zaterdag 6 augustus, is het Bierfeest van 12.00 tot 20.00 uur. Er zijn dan zo’n 30 Nederlandse brouwerijen aanwezig met bij elkaar ruim 150 speciaalbieren om te proeven. Op de zaterdag is er altijd een varken aan ’t spit, deze wordt eind van de middag aangesneden. Er is ook verse paling verkrijgbaar, deze wordt vers voor u gerookt en er zijn lekkere belegde broodjes en andere snacks te verkrijgen. De live muziek wordt verzorgt door entertainer Bob. Hij weet er elk jaar weer een feest van te maken.

Praktische info
De entree is €15,-. Hiervoor krijgt u een festivalglas (deze heeft u nodig voor het nuttigen van alle consumpties dus ook frisdrank, wijn of overige), 2 consumptiemunten en een infoboekje met daarin alle aanwezige brouwers met hun bieren. Dit festivalglas wordt uw eigendom en houdt u dan ook het gehele festival bij u. Er zijn voldoende spoelgelegenheden om tussendoor uw glas schoon te maken. Met consumptie munten kunt u deze dan laten vol tappen bij elke gewenste brouwerij. Losse consumptiemunten kosten €3,- per stuk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen