Loop je gezond bij Slowrun Bergen en Dalen!

Foto: Bergen en dalen

Op 21 september starten de Slowruntrainingen weer in Ermelo. De trainingen zijn een initiatief van Brigitte de Ruijter van vitaliteitscoachpraktijk Bergen en Dalen. Zij omschrijft Slowrunnen als langzaam hardlopen in je eigen tempo.

Succes
Het succes van de vorige 10-weekse trainingen zegt loopjuf Brigitte, heeft haar nóg enthousiaster gemaakt. “Ik heb zo veel dankbare berichten gehad van vrouwen die nóóit hadden gedacht dat ze het Slowrunnen leuk zouden vinden.” Brigitte verklaart het succes: “Via een powerwalk worden deelnemers namelijk rustig richting een slowrun gebracht. Niets moet, de vrouwen bepalen zelf het tempo. Onderweg stoppen wij regelmatig voor ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Dit betekent dus dat de deelnemers óók werken aan het verlagen van het basisstressniveau. Ook wordt de core verstevigd middels eenvoudige maar doeltreffende oefeningen.”

Gevonden
Daar waar veel vrouwen gestrand waren in individuele pogingen om in het bos te gaan bewegen, of teleurgesteld werden omdat het tempo in de andere hardloopklassen toch te hoog lag, vonden zij wél wat ze zochten bij de Slowrunlessen van Brigitte van Bergen en Dalen.

Missie
Brigitte ziet het als haar missie om vrouwen met de Slowrunlessen in beweging te krijgen. ” En dan juist de mensen die al heel lang niet of nooit aan buiten bewegen hebben gedaan.” Buiten bewegen is volgens haar absoluut noodzakelijk voor een goede gezondheid. “Zitten is het nieuwe roken, we hebben deze uitspraak vast al eens gehoord. Natuurlijk is bewegen belangrijk voor het in goed staat houden of krijgen van je bewegingsstelsel. En iedereen weet inmiddels wel dat regelmatige beweging met een matige inspanning nodig is voor een gezond hart- en vaatstelsel. Minder bekend is dat ook het lymfestelsel de beweging nodig heeft om zijn werk te doen door het hele lichaam.”

Minder kans om ziek te worden
“Lymfevaten”, legt Brigitte uit, “nemen de afvalstoffen op en scheiden witte bloedcellen af aan het vaatstelsel. Die afvalstoffen worden vernietigd in de lymfeklieren. Lymfeklieren bevatten veel witte bloedcellen die bacteriën en virussen kunnen vernietigen. Via het vaatstelsel worden die afgescheiden aan het bloed, zodat die het virus of de bacterie kunnen uitschakelen. Door regelmatige beweging stroomt het lymfevocht tot wel 7x sneller het lichaam door naar de lymfeklieren, waardoor die witte bloedlichaampjes sneller bij het virus of de bacterie zijn en een mens minder kans heeft ziek te worden.”

Pretstofjes
Brigitte vervolgt: “En vergeet daarbij vooral de pretstofjes niet. Ofwel, blije hormonen die worden aangemaakt door beweging, en nog eens extra door beweging in de natuur. Precies de reden dat ik de Slowruntrainingen uitsluitend in de bossen en op de hei doe.”

Expertise
Doordat de deelnemer écht in haar eigen tempo loopt, veel persoonlijke begeleiding krijgt en Brigitte behalve als Slowruncoach ook de expertise inbrengt van een HBO afgestudeerde Vitaliteitscoach (specialisatie stressreductie, hormooon- en gelukscoach) krijgen de deelnemers ook andere leefstijladviezen mee. Ook is Brigitte Boodschappencoach en geeft zij Supermarktsafari’s. Dus over voeding kunnen de deelnemende vrouwen bovendien tips verwachten.

Vroege ochtendpicknick
“Daarnaast”, lacht Brigitte, “is deze loopjuf gek op onverwachte dingen, en heeft zij haar cursisten vaak verrast met nieuwe routes en zelfs een keer een vroege ochtendpicknick aan het Solse Gat.”

Wil jij een blij en gezond ei worden? Klik dan HIER om je aan te melden. Dit zijn de startdata en locaties.

  • Woensdag 21 september 2022, verzamelen om 09.00 uur Parkeerplaats Putterbos in Putten
  • Zaterdag 24 september 2022, verzamelen om 09.00 uur Parkeerplaats Schaapskooi in Ermelo
  • Zondag 25 september 2022, verzamelen om 10.30 uur. Parkeerplaats Schaapskooi Ermelo

Andere mogelijkheden
“Wil je wel heel graag maar lukt het niet om die tijdstippen of op die locaties? Stuur een whatsapp naar loopjuf Brigitte dan kijken wij samen naar de eventuele andere mogelijkheden. 06-24589581.”

5 sterren-googlereviews
Brigitte sluit af: “De leeftijd van de deelnemers lag vorige groepen tussen de 25 en 68 jaar, voor iedereen geschikt dus! De zes 5 sterren-googlereviews die je ziet staan als je op Vitaliteitscoach Bergen en Dalen zoekt, zijn allemaal van de vorige 10-weekse en 5-weekse trainingen. Juist vrouwen die moeite hadden met bewegen, en dat vrijwel niet deden, zijn enorm blij met de resultaten. De kosten voor deze afwisselende en waardevolle 10-weekse trainingen is €149,-. Na afloop van de trainingen is het mogelijk om voor €69,50 een 9- strippenkaart aan te schaffen, die een jaar geldig blijft. De 10e loop krijg je gratis!

Gratis
Wat je ook gratis krijgt, is het mooie loopshirt van Slowrun Bergen en Dalen, geleverd en bedrukt door Intersport Ermelo. Zo beginnen wij helemaal pro aan die nieuwe start in jouw leven!”

Wil je meer weten over Slowrun Bergen en Dalen? Kijk dan de online presentatie

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen