‘Myimperium biedt op maat coaching en therapie trajecten’

Jacquelien van de Hoef.
Jacquelien van de Hoef.
Foto: Julia Frederiks

Jacquelien van de Hoef begon in 2017 met Myimperium. Ze biedt haar klanten nieuwe inzichten en tools om hun mooiste leven te kunnen leiden. Met het bedrijf heeft Jacquelien al haar passie en energie gebundeld, maar waar is die passie ontstaan? En waarom wilde ze zo graag een bedrijf als Myimperium?

Door Luuk Dutmer, Hbo media student Amsterdam 

Waar is je passie voor coaching en therapie ontstaan?
“Nou, ik heet Jacquelien van de Hoef, dus naja daar werd het al een beetje geboren, haha. Ik ben opgegroeid met paarden. Van wat ik mij kan herinneren had ik eerder een pony dan een fiets, dus die passie is er al heel erg lang. Naast mijn passie voor paarden heb ik altijd een fascinatie gehad voor het gedrag van mensen en dan met name waarom mensen bepaald gedrag vertonen. Dit is begonnen toen wij vroeger pleegkinderen in huis hadden met meervoudige en complexe problematieken. Ik ben er toen achter gekomen dat ik het gedrag van mensen zo interessant vind dat ik wel kan stellen dat die passie daar is geboren. Vervolgens ben ik gaan werken in de jeugdzorg, vanaf dat moment is mijn passie voor therapie en coaching alleen maar gegroeid en die groeit nog steeds.”

Wat is de voornaamste reden geweest dat je een bedrijf als Myimperium wilde opstarten?
“Vlak voordat ik voor mezelf begon was ik in loondienst bij een bedrijf binnen jeugdzorg. Helaas liep ik daar tegen het probleem aan dat ik geen doorgroei mogelijkheden had. Ik vond het toen al leuk om naast mijn werk een beetje voor mezelf bezig te zijn en mensen te helpen. In 2017 heb ik medisch gezien heel wat heftigheid meegemaakt en dat was voor mij een realisatie moment. Ik dacht bij mezelf waarom niet, ik heb liever spijt van iets dat ik gedaan heb, dan spijt van iets dat ik niet gedaan heb.” Vanaf dat moment ben ik er vol voor gegaan en ben ik in 2017 begonnen met Myimperium.”

Wat voor soort coaching en therapie biedt Myimperium?
“Myimperium biedt op maat coaching en therapie trajecten. Dit houdt in dat een klant bij ons komt met een hulpvraag en vervolgens kijken wij wie jij bent en wat je nodig hebt. Het gaat er bij Myimperium om dat we onze klanten nieuwe tools en inzichten bieden die ervoor zorgen dat ze hun mooiste leven kunnen leiden. Dit is de basis van wat Myimperium doet en hiervoor worden verschillende methodes toegepast. Paardencoaching is één van de methodes. Een paard is een fantastische co-assistent, want een paard spiegelt precies wat iemand voelt of denkt. Dit is ontzettend waardevol. Naast paardencoaching biedt Myimperium ook EMDR therapie. EMDR therapie is het verwerken van een trauma door de lading van een bepaald thema of een bepaalde situatie af te halen. Lifecoaching en hypnotherapie worden ook aangeboden bij Myimperium.”

Je verricht dankbare werkzaamheden, wanneer is het voor jou geslaagd?
“Ik haal de meeste voldoening uit mijn werkzaamheden als ik iemand echt kan laten zien en voelen wat diegene kan veranderen. Als diegene dan ook zo krachtig is om echt de stappen te zetten, daardoor lekkerder in zijn vel zit en kwalitatief een beter leven kan leiden, dan vier ik gewoon een feestje, dat vind ik zo mooi.”

Wat biedt Myimperium online voor de klanten?
“Wat Myimperium vooral doet is constant waarden delen met de volgers. Ik vertel verhalen van wat ik allemaal mee maak in de praktijk, hoe fantastisch paardencoaching kan zijn en wat voor prachtige resultaten er behaald worden met EMDR. Dit zijn voorbeelden van wat Myimperium online deelt, maar dat is niet alles. Elke maand biedt Myimperium een gratis masterclass aan waarin steeds over een ander onderwerp wordt gesproken. Waar ik ook heel trots op ben is mijn wekelijkse podcast waarin ik ook alleen maar bezig ben met het bieden van waarden en inzichten. Het online doel is dat de volgers Myimperium echt leren kennen. Tijdens de intake zeggen klanten heel vaak, ik ken je al heel goed. Dat geeft wel aan hoe ze Myimperium hebben leren kennen.”

Hoe ziet de toekomst van Myimperium eruit?
“Dat Myimperium nog lang blijft bestaan, daar is geen twijfel over mogelijk. Er zijn namelijk nog genoeg plannen voor de toekomst. Het lijkt me super tof om in de toekomst mensen te kunnen opleiden, zodat Myimperium kan groeien en zo meer mensen kan helpen. Zoals ik eerder al zei, heb ik sinds september ook een eigen podcast. Die wil ik heel graag uitbreiden en daarmee meer mensen inspireren. Kortom nog veel plannen, maar allemaal met de gedachte om Myimperium alleen nog maar groter te maken en zo meer mensen te kunnen inspireren en helpen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen