Jubilerende Visspecialisten kopen eerste vaatje Hollandse Nieuwe

Vincent Jansen van Fish.
Foto: eigen foto

Bij de jaarlijkse veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, dinsdag 14 juni, heeft Vincent Jansen van Fish samen met collega’s uit heel Nederland het winnende bod uitgebracht. Vincent Jansen is de eigenaar van de viskraam die iedere vrijdag en zaterdag bij de Boni Supermarkt aan de Herderlaan in Ermelo staat.

Meer dan 500 Nederlandse Visspecialisten verenigd in het (VNV) Vereniging Nederlandse Visspecialisten die dit jaar 40 jaar bestaat leveren zo een bijdrage aan een belangrijk goede doel: het werk van de stichting Ambulancewens.

Bijzondere groep
Visspecialisten vormen een bijzondere groep in de wereld van versspecialisten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld slagerijen en groentezaken heeft de Nederlandse visspecialist nog altijd een marktaandeel van meer dan 50%. “Dit hebben ze te danken aan hun professionalisering en ontwikkeling in de afgelopen decennia”, vertelt Janneke Keuning, directeur van de Vereniging Nederlandse Visspecialisten. “De visboer van weleer die vooral met verse vis werkte, is inmiddels een brede speciaalzaak waar naast haring en gebakken vis ook heel veel maaltijdgerechten en vissnacks verkrijgbaar zijn. Viswinkels zijn soms bijna een delicatessenzaak. De ambulante specialist heeft in bijna alle gevallen zijn kraam vervangen door een prachtige winkel op wielen.”

Stichting Ambulancewens
De visspecialisten doneren met het winnende bod geld aan de stichting Ambulancewens. Deze vervult sinds 2007 de laatste wensen van terminale patiënten. Zeven dagen per week, 365 dagen per jaar rijdt medisch geschoold personeel op vrijwillige basis met ernstig zieke mensen naar wenslocaties in Nederland en daarbuiten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen