Nieuw: Banjerdagen in Ermelo, kom jij ook de trossen losgooien?

Foto: Marian Bikker

Banjerdagen, dit nieuwe fenomeen in Ermelo heeft Marian Bikker (46) bedacht in samenwerking met Liesbeth Knol-Urbach. Deze dagen zijn bedoeld voor zzp’ers en (startende) ondernemers die aansluiting zoeken bij andere ‘éénpitters’. Doel van de Banjerdagen is netwerken, reflecteren, elkaar inspireren, werken aan je bedrijf tot simpelweg eens even lekker de dagelijkse beslommeringen van je af kletsen. Centraal tijdens deze dagen staat een ‘banjer-houding’. Ofwel; ‘Kom jij ook de trossen losgooien, op weg gaan en zien waar de wind ons brengt?!’.

De Banjerdagen vinden plaats bij Work & Life Center, Hanengewei 67 in Ermelo. De data zijn 20 juni, 22 augustus, 19 september, 17 oktober, 21 november en 19 december, van 09:00 tot 17:00 uur. De kosten bedragen €30 per persoon per Banjerdag (excl. BTW). Dit is inclusief koffie, thee, fris, vegetarische lunch en lekkers, gebruik ruimte, wifi en printer. Belangstellenden zijn van harte welkom om aan één of meerdere dagen deel te nemen.

Luchtig en speels
Banjeren legt Marian uit, heeft met een manier van zijn te maken. “Het is een soort houding van ‘we zien wel’. Met andere woorden; het gaat om een manier van in het leven staan die luchtig is, speels en niet zo zwaar op de hand.” Marian deelt wat zij leert en ervaart graag met anderen. Dat doet zij als coach en Mindfulness trainer met haar bedrijf Vol Compassie. De Banjerdagen die Marian heeft bedacht markeert in feite de overgangsfase in haar eigen leven. “Ik heb nog een heel werkend leven voor me; nu gun ik het mezelf meer om te banjeren.”

Banjer
Van ‘de trossen losgooien’, ‘zien waar de wind ons brengt’ tot ‘je mee laten voeren met de stroom’. Marian spreekt graag in metaforen die te maken hebben met zeilen, een grote liefhebberij van de Ermelose en haar gezin. Samen maken ze hele tochten met hun zeilboot Banjer.

Banjer doet iets met mij. Ze daagt me uit om los te laten, me over te geven aan de natuur en in het moment te leven. Om te vertrouwen, speels te blunderen, nieuwe plekken en mensen te ontmoeten en om buiten m’n comfortzone te gaan. Eigenlijk sluit dat op dit moment ook aan bij hoe ik in het leven sta en wil trainen, coachen èn ondernemen. Dus Vol Compassie Leven en Werken is onderweg naar banjeren.com. Waar het op uit gaat komen, weet ik nu nog niet, maar dat maakt het juist zo leuk. Zeilen, natuur, mensen ontmoeten en verbinden, ontwikkeling en groei, mindfulness, humor en creativiteit zullen er zeker onderdeel van uit maken.
Marian Bikker

‘Banjergedachte’
Marian vindt dat de Banjerdagen heel mooi bij deze overgangsfase aansluiten. Het is dan ook niet de bedoeling dat een Banjerdag al compleet is voorgeprogrammeerd, al worden er wel mini-workshops georganiseerd. “Liesbeth en ik laten het volgens de ‘banjergedachte’ liever ontstaan. In die zin sluiten we graag aan bij de behoeften van de deelnemers.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen