Koningsnacht 2022: Ermelo is het feesten niet verleerd!

Geen Koningsnacht editie 2020 en 2021 op ’t Weitje vanwege het coronavirus. Vanavond 26 april mocht het weer, en Ermelo had het feesten niet verleerd zo bleek.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Zonnebril
Tot in de late uurtjes was het bij wijze van spreken zinvol om een zonnebril te dragen. Want de wit blinkende tanden in de breed lachende gezichten van het publiek waren bijna oogverblindend. Wat had iedereen het naar de zin! Of ze nu kwamen om weer eens lekker uit het dak te gaan of gewoon achterin om eens bij te praten met mensen die ze zo in 2 jaar niet hadden gezien.

De bas
De muziek van de optredende artiesten was formidabel, als ook hun performance. Want het was ze er alles aan gelegen om het publiek het naar de zin te maken. Dat lukte vrijwel moeiteloos. Hoe gaaf was het immers om de bas van de muziek weer in je borst en keel te voelen resoneren.

Koningsdag
Morgen, woensdag 27 april, is het opnieuw feest op ’t Weitje. Het feest start om 11.00 uur. De toegang is de hele dag gratis. Van 11.30 uur is ’t Weitje het feestterrein voor de kinderen. Zo valt er onder meer te smullen van een gratis pannenkoek van ’t Jagersnest, kunnen kinderen worden geschminkt en VDB-mascotte Bally de Wasbeer de hand schudden of met hem op de foto. Bovendien zijn er springkussens voor de allerkleinsten en een 50 meter lange stormbaan voor de wat grotere kinderen. Puur vermaak staat de kinderen te wachten met de Telekids Disco Show. De Telekids Discoshow is een interactieve, twee uur durende, show waarin zang, dans, kennis en quiz op swingende wijze samenkomen.

Feestgedruis
Aansluitend barst het feestgedruis los voor de volwassen, met onder meer optredens van Henk Dissel, John West, het Feestteam en Pascal Redeker. Er is volop eten en drinken te koop. Zo serveert de snackwagen patat en snacks en wordt op de barbecue kipsaté tot broodje hamburger bereid. Het betaalmiddel zullen de welbekende muntjes zijn, verkrijgbaar aan de kassa’s bij de ingang van ’t Weitje.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen