Vakgarage Kievit Ermelo levert twee elektrische personenbussen aan De Lelie

Henk Kremer en Martin Kievit.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Vakgarage Kievit die sinds 1991 is gevestigd aan de Telgterweg 261a in Ermelo heeft onlangs twee volledig elektrische personenbussen geleverd aan De Lelie. Dit is een Christelijke school voor onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen (ZMLK-onderwijs) in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, met vestigingen in Harderwijk, Ermelo en Nijkerk. Vandaag, vrijdag 8 april, vond een officieel moment van overhandiging plaats om de mooie samenwerking tussen eigenaar Martin Kievit en schooldirecteur Henk Kremer feestelijk af te sluiten.

Op basis van vertrouwen
Want dat was het vonden Martin Kievit en Henk Kremer; een mooie samenwerking op basis van vertrouwen waardoor er vlot zaken konden worden gedaan. “We weten wat we aan elkaar hebben”, vult Kremer aan, “bovendien zijn wij als school gericht op onze omgeving, en vind ik het fijn dat als we een goede auto willen hebben, daarvoor bij een lokale ondernemer terechtkunnen.”

Het goede voorbeeld geven
De Lelie die al jaren klant is bij Vakgarage Kievit was in het bezit van twee diesel-personenbussen. Die waren echter aan vervanging toe. Hoe meer Kremer zich erin ging verdiepen, hoe meer hij tot de conclusie kwam dat een elektrische personenbus geschikter was dan een dieselvariant. “Een vijf jaar oude diesel-personenbus bijvoorbeeld is net zo duur als een elektrische bus. Daarnaast is onze vestiging in Harderwijk een duurzame school die geen gas meer gebruikt. Ook zijn wij als De Lelie een oefenplaats voor de maatschappij. Wat tevens inhoudt dat wij het goede voorbeeld willen geven aan onze leerlingen.”

Wit en zwart
De opdracht aan Martin was dan ook duidelijk. En dat was het leveren van twee volledig elektrische personenbussen met inruil van de twee diesel-personenbussen. Het merk en type van de personenbus deed er eigenlijk niet zo veel toe. Belangrijker was dat de aanschaf binnen het budget paste en de personenbussen aan alle eisen zou voldoen. Binnen afzienbare tijd kon Martin De Lelie blij maken met twee gloednieuwe volledig elektrische personenbussen van het merk Citroën, type Jumpy; de één is wit, de andere zwart.

Soepel en geruisloos
“Deze twee personenbussen rijden echt lekker”, heeft Kremer inmiddels ervaren, “soepel en geruisloos. De bussen kunnen opgeladen worden tot 200 kilometer, en daarom passen ze ook zo goed bij ons. Wij rijden namelijk korte afstanden.”

Zo’n groot mogelijke zelfstandigheid
De Lelie legt Kremer uit, leidt haar leerlingen op naar een zo’n groot mogelijke zelfstandigheid op het gebied van leven en werken. Deelnemen aan de maatschappij is hier een belangrijk onderdeel van. “Daarom zijn de personenbussen heel handig. Op die manier kunnen onze leerlingen kennismaken met de grote buitenwereld door eropuit te trekken. Bijvoorbeeld om stage te lopen, want je leert vooral door te doen.”

Over De Lelie
De Lelie maakt deel uit van stichting EduCare. Onder deze stichting voor Christelijk onderwijs vallen drie scholen voor speciaal basisonderwijs, één school voor Praktijkonderwijs en twee scholen voor ZMLK. Zie ook delelie.net

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen