DansFabriek S.I.L.K. Ermelo staat aan de vooravond van een complete metamorfose

Marlous Janssen en Bjorn van Veggel.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Een nieuw begin noemt Marlous Janssen (27) de complete metamorfose van DansFabriek S.I.L.K. (DFS), dé dansschool in Ermelo die zij op 1 april 2021 overnam van Renate Goossensen. Het nieuwe begin staat voor een kersverse naam en logo, een eigen onderkomen in gebouw Telgterpoort voor een moderne danszaal, met tevens een ruimte waar de sportstudio van haar vriend Bjorn Veggel (31) wordt gevestigd. Kortom, met de nieuw ingeslagen weg gaan Marlous en Bjorn voor training, ontwikkeling én plezier.

Druk met inrichten
Telgterpoort is het gebouw bij het spoor waar de Telgterweg kruist met de Heidelaan, Hamburgerweg en de Dokter van Dalelaan. Het complex met 21 appartementen met op de begane grond 600 m2 kantoor-/praktijkruimte, werd in 2019 gloednieuw opgeleverd. Op de begane grond huren Marlous en Bjorn een ruimte van ongeveer 200 vierkante meter vloeroppervlakte die is opgesplitst in een danszaal en een sportstudio. Sinds enige tijd is het stel druk met inrichten. Ze hopen het nieuwe onderkomen in of na de meivakantie in gebruik te kunnen nemen. Een officiële feestelijke opening is ook de bedoeling. Daarnaast staat op vrijdag 1 juli een dansvoorstelling in theater Veluvine in Nunspeet op het programma.

Een eigen identiteit én locatie
Een eigen identiteit opbouwen met de dansschool, dat had Marlous al een tijdje voor ogen, én de behoefte aan een eigen locatie. “Ik zag mij niet nóg eens 10 jaar dansen in gymzalen. Er is namelijk geen ruimte om als dansschool te groeien doordat de gymzalen of dicht zijn of volgeboekt. Hier heb ik mijn eigen vrijheid en kan ik bij wijze van spreken 24 uur per dag terecht.” De opzet van DFS blijft hetzelfde, verzekert Marlous. Dit is dat DFS een dansschool is voor jong tot oud waar training, ontwikkeling én plezier centraal staan. Zie voor het lesrooster dansfabrieksilk.com.

Blauwe muur
De nieuwe naam van de dansschool verklapt Marlous nog niet, maar het nieuwe onderkomen showen zij en Bjorn graag. Hoewel de inrichting nog niet klaar is valt meteen de fijne sfeer op. Ofwel het gaat een moderne ambiance worden waar de dansers zich echt thuis gaan voelen. Wat alles te maken heeft met de perfecte lichtinval én een muur die de kleur Finesse blauw heeft gekregen. “Het is een kleur die iets uitspreekt”, liet Marlous zich inspireren door een afbeelding van een sportschool in Amerika. “Hoe mooi is het als mensen het straks gaan hebben over ‘die danszaal met die blauwe muur’.”

Spiegelwand en balletvloer
Tegenover de blauwe muur komt een spiegelwand over de hele hoogte en breedte. Iets wat Marlous tot nu toe miste in de gymzalen, terwijl het zo’n belangrijk hulpmiddel is bij het oefenen. Jezelf en anderen zien dansen doet immers beter dansen. Ook een echt verende balletvloer die binnenkort wordt gelegd draagt bij aan de professionalisering van de dansschool. Voor de dansers maar ook voor Marlous zelf, is het verende vermogen van de vloer erg belangrijk. Door de verschillende toplagen werkt de vloer schokdempend, geeft een goede grip en het juiste glijvermogen. Marlous verduidelijkt: “Je kan er wel een pirouette op maken, maar je glijdt niet weg.”

Een tweede thuis
De jongere dansers van DFS hebben inmiddels een keertje geoefend in de nieuwe danszaal omdat de gymzalen werden gebruikt als stemlokaal. Hun enthousiasme was groot over het nieuwe onderkomen. Marlous: “Ik wil ook echt dat ze zich hier thuis gaan voelen. Dat ze hier niet alleen komen voor de lessen, maar het ook als een tweede thuis gaan zien waar ze even lekker kunnen gaan chillen en dansen als ik er ben. Ik ben dan ook van plan een paar zitzakken in de hoek neer te zetten.”

Sportstudio
Bjorn is net als Marlous erg enthousiast over het nieuwe onderkomen voor zijn sportstudio. Als personal trainer is hij gespecialiseerd in blessures en blessurepreventie van sporters. Met behulp van trainingen en testen spoort Bjorn op waar de blessure vandaan komt. “Vervolgens kijk ik of het is op te lossen. Ik ben er heel duidelijk in of ik wel of niet iets kan met de blessure. Als ik vaststel dat het niet lukt stuur ik de persoon door.”

Stapje extra
Op het gebied van preventie begeleidt Bjorn sporters die een stapje extra willen maken om hogerop te komen in zijn of haar tak van sport. Het kan zijn dat de sporter sneller wil worden, fitter, leniger, sterker tot meer uithoudingsvermogen. Om dit te bereiken wordt gebruik gemaakt van functionele fitnessapparatuur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen