Vitaliteitscoach Brigitte de Ruijter: ‘Yes!, mijn praktijk Bergen en Dalen is officieel geopend’

Vitaliteitscoach Brigitte de Ruijter: 'Yes!'
Foto: Grietje-Akke de Haas

Vitaliteitscoach Brigitte de Ruijter (56) uit Ermelo maakt een ‘yes’-gebaar. Het is namelijk gelukt; de officiële opening vanmiddag van haar praktijk Bergen en Dalen live via haar Facebookpagina. Met haar praktijk zet zij in op 3 onderdelen: Op naar de Top (binnen 3 maanden uit je dal!), Supermarktsafari (laat je niet langer van de wijs brengen bij het boodschappen doen!) en Slowrun (plezierig en ontspannen bewegen).

Om elk onderdeel van haar kersverse praktijk een goede start te gunnen richt Brigitte zich eerst op de Slowruntrainingen. “De andere 2 onderdelen start ik een maand later.”

Slowruntrainingen
De Slowruntrainingen die bestaan uit 10-weekse cursussen starten op zaterdag 12 maart. Startplek is het parkeerterrein bij de Schaapskooi in Ermelo. Er gaat een Slowruntraining om 9.00 uur van start en om 16.00 uur, een training duurt 1,5 uur. “Weer of geen weer”, lacht Brigitte, “of het KNMI moet een waarschuwingscode uitgeven.” Het buiten bewegen heeft het lichaam nodig, is Brigitte ervan overtuigd, of het nu regent, er sneeuw ligt of als de zon uitbundig schijnt. “We zitten maar opgesloten in onze goed geïsoleerde huizen”, legt Brigitte uit, “terwijl je lijf is gemaakt om buiten te zijn. Ik wil mensen terugbrengen naar de natuur. Om ze te stimuleren, de inspireren en ideeën op te doen.”

‘Ik kom van heel ver’
Uit eigen ervaring bewijst Brigitte dat bewegen en in de natuur zijn heel erg goed is voor een mens. “En ik kan het weten, want ik kom van heel ver”, verwijst Brigitte naar haar GGZ-verleden vanwege een drievoudige PTSS, chronische depressiviteit en suïcidaliteit, klik HIER voor haar verhaal. “De kunst is om bewegen en in de natuur zijn structureel in te passen in je leven.”

Werken aan basisconditie
De Slowruntraining is zo opgebouwd licht Brigitte toe, dat deelnemers na 10 weken over een goede basisconditie beschikken. Zo start elke training met een warming-up met vervolgens te gaan powerwalken door het bos en over de hei. “Dit houdt in dat we gaan lopen, maar met de bewegingen alsof je rent.” Het powerwalken wordt afgewisseld met core-oefeningen waarbij materialen die in de natuur voorhanden zijn worden gebruikt. Daarnaast wordt afgesloten met ontspanningsoefeningen.

Stressniveau
“We gaan niet alleen fysiek aan de slag”, vertelt Brigitte, “maar doen ook oefeningen om het stressniveau naar beneden te brengen. Kortom, hoe lekker is dat om een dergelijke training met een groepje vrouwen in de natuur te doen.” Alleen vrouwen? “Dat klopt, deze training is namelijk niet competitief, terwijl mannen dat vaak wel zijn. Natuurlijk zijn alle dames welkom, maar vooral die vrouwen die om wat voor reden dan ook, denken dat het niet voor ze is weggelegd. ”

Ook leuk en ontspannen
Leuk en ontspannen gaat Slowruntraining ook worden, belooft Brigitte. “Plezier hebben in wat we doen en met elkaar is heel belangrijk. Hoe meer lol hoe beter. Daarnaast respecteren en helpen we elkaar.” Na het voltooien van de 10-weekse training is het mogelijk door te stromen naar andere mogelijkheden van bewegen in de natuur, bij Brigitte of haar collega Ramonda Visser van SlowRun Veluwe.

Openingsaanbieding
Kijk op de website voor een leuke openingsaanbieding! Ga voor alle informatie en prijzen naar bergenendalen.nl/slowruntrainingen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen