Het nachtleven van Dok 48 in Ermelo gaat weer van ’t slot

Tannie en Erwin proosten op het nachtleven dat in Dok 48 van 't slot gaat.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Twee jaar is Dok 48 Dansen & Drinken aan de Stationsstraat 48 in Ermelo dicht geweest. Nu vrijwel alle coronamaatregelen van de baan zijn gaat Dok 48 weer van ’t slot. Zaterdag 26 februari is de jeugd vanaf 18 jaar weer welkom van 23.00 tot 4.00 uur om het dak eraf te komen feesten. Met als ultiem toetje Dennis Roos als gast-DJ.

Kippenvelmomentje
Eigenaar Erwin van den Berg heeft er weer zin in om de jeugd te verwelkomen. “Je merkt ook aan de jongeren dat ze er echt aan toe zijn om het nachtleven in te gaan.” Dat heeft hij samen met zijn vrouw Tannie Dooijewaard 2 weken terug wel ondervonden, toen Dok 48 meedeed met de De Nacht Staat Op, een statement van het nachtleven tegen de toen geldende coronamaatregelen. “We gingen om 22.00 uur los, maar een uur eerder stond er al een kleine rij voor de deur. Het werd uiteindelijk zó megadruk, dat het voor de deur wel een halve Koningsdag leek, zoveel mensen wilden naar binnen. Tsja, dat zorgde wel even voor een kippenvelmomentje.”

Verhalen maken
Twijfels hadden Erwin en Tannie namelijk wel eens. “We waren vanwege de coronamaatregelen al zo lang dicht, dat je bang bent dat het nachtleven een vergeten branche zou worden. Maar we merken dat de jeugd weer staat te popelen om het nachtleven in te gaan. Dat hoort ook bij hun leeftijd. Ze moeten weer verhalen maken waar ze later met veel plezier op terugkijken.”

Van de nacht hebben
Het feit dat Dok 48 nachthoreca is en alleen open op zaterdag, is dan ook precies de reden dat Erwin en Tannie niet aansluiten bij het pas in het leven geroepen fenomeen ‘Vroeg naar de kroeg’. Dit is een initiatief van café-uitbaters in Ermelo en Harderwijk die hebben besloten 2 uur ’s nachts de deuren te sluiten, in plaats van 4 uur zoals voorheen. De betrokken uitbaters constateerden tijdens de periode dat de cafés om middernacht moesten sluiten, het vroeg op de avond al erg druk was. “Wij hebben begrip voor hun standpunt, maar voor ons is dit niet haalbaar. Wij moeten het van de nacht hebben, want we openen om 23.00 uur en gaan door tot 04.00 uur.”

‘Wees creatief en doorgaan’
Twee jaar ‘corona-ellende’, het viel beslist niet mee voor veel horecaondernemers. Ook voor Erwin en Tannie niet. Want zij zijn ook eigenaar van Cafetaria-Eetsalon Pinokkio en Café Binnen die in hetzelfde pand huizen als Dok 48. “Toen we op zondag 15 maart 2020 voor het eerst plotseling moesten sluiten waren een uurtje echt in paniek. Toen hoorden we via via dat we wel mochten blijven bezorgen. Gelukkig zijn wij beide vrij creatief en gaan niet bij de pakken neerzitten”, zegt Tannie. “Ik heb dat van mijn vader; die zei altijd: ‘Wees creatief en doorgaan’.”

Geflikt
Erwin en Tannie staken vervolgens de koppen bij elkaar en zetten in op bezorgen vanaf 11.00 uur voor Cafetaria-Eetsalon Pinokkio. “We hebben kei- en keihard moeten werken. Deze zaak moest het immers op brengen voor alle drie zaken die we hebben.” Nu vrijwel alle coronamaatregelen vanaf vandaag van de baan zijn is het hele pand waar de 3 bedrijven van Erwin en Tannie zijn gevestigd, weer geopend. “Dat hebben we toch maar geflikt met zijn allen”, zijn Erwin en Tannie trots en opgelucht. Want van hun personeel hebben ze gelukkig niemand hoeven ontslaan. “Integendeel, we hebben juist nog meer mensen nodig.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen