De spanning stijgt: mogen detailhandel, de horeca, sport tot cultuursector weer open?

Het zijn zorgelijke tijden voor de winkeliers.
Foto: archief Grietje-Akke de Haas

De spanning stijgt onder de ondernemers in de detailhandel, de horeca, sport tot cultuursector. Mogen ze zaterdag de deuren weer losgooien voor hun klanten?

Geen sinecure
Vandaag overlegt het nieuwe kabinet over de coronamaatregelen. Geen sinecure overigens, want het draagvlak voor de lockdown maatregelen  die sinds 19 december 2021 gelden wordt steeds minder.

Dringend signaal
Zo heeft de gemeente Ermelo samen met de overige burgemeesters van de gemeenten van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, een dringend signaal afgegeven aan het kabinet. Zo wordt onder meer geschreven:

In onze regio zien we ondernemers in de detailhandel, de horeca, sport en cultuursector die het ontzettend zwaar hebben. Door de opeenvolgende maatregelen en lockdowns worden zij al bijna twee jaar zwaar beperkt in hun ondernemerschap. Bij deze groep ondernemers is de rek er volledig uit. Daarbij speelt dat een aantal gemeenten in onze regio grenzen aan Duitsland. Dat betekent letterlijk dat soms een kilometer verderop veel meer mag en kan. Dat is nauwelijks nog uit te leggen aan inwoners en ondernemers. De druk loopt op. Deze emotie wordt ook door burgemeesters gevoeld.

VVD Ermelo
Ook de VVD Ermelo laat vandaag weten de landelijke campagne tegen de lockdown te steunen: “Winkeliers en horeca moeten weer open. Het water staat aan de lippen van vele bedrijven die getroffen zijn waaronder ook de sport en cultuursector. De VVD begrijpt de woede en frustratie. Het is niet uit te leggen dat in onze buurlanden veel meer mag. Iedereen staat klaar voor een verantwoorde opening op weg naar het oude normaal.”

Morgen
Morgen, vrijdag 14 januari, geeft het nieuwe kabinet zijn eerste persconferentie over de coronamaatregelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen