BouwSports Ermelo scoort recordaantal wandelaars bij nieuwjaarsloop 2022

“Dit heb ik nog nooit meegemaakt in die 30 jaar.” Dat zei een verbouwereerde Marleen Bouw van BouwSports vanmorgen, zaterdag 8 januari. De traditionele nieuwjaarsloop van de sportschool aan de Kerkdennen 40A trok namelijk met 84 wandelaars een recordaantal deelnemers.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Uitbundige zonsopgang
Met een temperatuur die amper boven nul uitkwam en een uitbundige zonsopgang, melden de eerste enthousiastelingen voor de 16 kilometerroute zich al voor 8.30 uur. BouwSports had alles keurig geregeld, inclusief alle maatregelen die een coronaproof wandeling verzekerden. Zo bleef de sportschool zelf gesloten voor de leden, maar was buiten een ‘kraam’ neergezet om de wandelaars de route te overhandigen. Regel was daarnaast dat de deelnemers in tweetallen aan de nieuwjaarsloop mochten deelnemen.

Snert en tomaten- en groentesoep
Ondertussen werd gestart met het warm maken van maar liefst 40 liter soep, snert en tomaten- en groentesoep, die de dag ervoor vers was bereid. Want alle deelnemers konden bij terugkomst rekenen op een warme kop soep met een snee krentenwegge. Rond 9.00 uur noteerde Marleen de zestiende deelnemer die vertrok voor de 16 kilometerroute. Vanaf dat tijdstip liep het verspreid tot 9.30 uur storm aan enthousiaste deelnemers aan de 6 kilometerroute.

‘Ik heb nog wel een vrouw voor je’
De sfeer was meer dan uitstekend, jolig zelfs. “ik ben alleen gekomen”, zei een man. “Oh”, antwoordde Marleen, “dan heb ik hier nog wel een vrouw voor je die ook alleen is gekomen.” Daarnaast meldde een man bij inschrijving dat hij nog 3 enthousiaste wandelaars in de auto had zitten. Ook werd er deelgenomen aan de nieuwjaarsloop door complete gezinnen; pa en ma en hun kinderen.

Zó goed
BouwSports doet binnen de mogelijkheden er alles aan om de binding met haar leden te behouden. Zo wordt er nog steeds fanatiek gesport; niet in de sportschool maar online via Zoom. Dit wordt erg op prijs gesteld, net als vandaag de coronaproof nieuwjaarsloop. Meerdere deelnemers reageerden: “We vinden het zó goed dat ze dit vandaag organiseren.” Ook aan de oudere leden wordt gedacht. Zo bracht Wim Bouw hen thuis een kop soep verpakt in een speciaal bakje.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen