Jansen Beveiliging & Elektro uit Ermelo plaatst elektrische laadstations voor St vd Brink

Gerco Jansen en Alex van den Brink.
Foto: St vd Brink

Transportbedrijf St vd Brink aan de Tolweg 15 in Ermelo vertelt in een persbericht zichzelf een hoge milieudoelstelling op te leggen. Het bedrijf wil in 2025 minstens 50% CO2-uitstoot reduceren t.o.v. 2020. Het plaatsen van elektrische laadstations is één van de initiatieven voor het behalen van deze doelstelling. 

Hybride en elektrische personenauto’s
Het transportbedrijf heeft geïnvesteerd in hybride en elektrische personenauto’s voor kantoorpersoneel. Voor alle personenauto’s zijn dubbele snel laadstations beschikbaar. Dankzij deze laadstations wordt het vermogen verdeeld over het aantal auto’s wat aan het laadstation staat. In totaal zijn er vier dubbele laadstations met acht oplaadpunten op industrieterrein Veldzicht in Ermelo geplaatst.

Jansen Beveiliging & Elektro
De laadstations zo wordt vermeld op de website van St vd Brink zijn geplaatst door Jansen Beveiliging & Elektro uit Ermelo. “Een ondernemer uit de buurt waar we op lokaal niveau graag mee samenwerken”, aldus St vd Brink. “Dit bedrijf voorziet niet alleen in de laadstations, maar voorziet St vd Brink in alles op het gebied van Beveiliging en Elektro.” Gerco Jansen, eigenaar van Jansen Beveiliging & Elektro: “We hebben al jaren een prettige samenwerking en zijn blij dat wij ook op deze manier een steentje kunnen bijdragen aan een groenere wereld.”

Streven
Het kantoor van St vd Brink in Lelystad beschikt over vier dubbele laadstations en Wormerveer één. Begin 2022 wordt Wormerveer uitgebreid naar vier dubbele laadstations. Het streven is om in 2022 12 dubbele laadstations in bezit te hebben om alle personenauto’s van kantoorpersoneel van groene stroom te voorzien.

Elektrisch rijden voor vrachtwagens
Naast het investeren in elektrische laadstations voor personenauto’s heeft St vd Brink de ambitie uitgesproken om in 2022 elektrisch rijden voor vrachtwagens mogelijk te maken. Een ingrijpende maatregel ten behoeve van het verduurzamen van het transportbedrijf. Naar verwachting worden er in 2022 vijf laadstations geplaatst voor de vrachtwagens. “We hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Als logistiek dienstverlener hebben wij hierin een groot aandeel. Wij willen de meest duurzame transporteur zijn in Nederland en dat vergt behoorlijk wat inspanningen. Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet, onderzoeken deze nauwkeurig en blijven onszelf daardoor duurzaam ontwikkelen”, aldus Directeur Alex van den Brink.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen