Stichting Boeldagcomité Ermelo keert maar liefst €80.000,– uit aan goede doelen

Ondanks dat Stichting Boeldagcomité Ermelo in 2020 en 2021 geen Boeldag heeft kunnen houden is het bedrag dat kan worden uitgekeerd aan de meewerkende kerken en andere goede doelen ongekend hoog. Het gaat om maar liefst 80.000,– euro. Vrijdag 17 december vond de uitreiking van de symbolische cheques plaats in de Boeldagwinkel aan aan de Stationsstraat 63A, in het leegstaande pand waar Tempel Optometrie & Audiologie eerder huisde.

Dick Hoogenboom en Piet Veulings van het Boeldagcomité benadrukken overigens dat het de opbrengst betreft van de Boeldagwinkel én Kringloopwinkel Ermelo aan de Burgemeester van Oordtstraat 30. Daarnaast is begin oktober 2021 de beslissing gevallen géén Boeldag meer te organiseren, vanwege het gebrek aan vrijwilligers.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Feestelijk tintje
Eddy Bilder, waarnemend voorzitter van het Boeldagcomité, probeerde aan de uitreiking zo veel mogelijk een feestelijk tintje te geven. Want al voor het tweede achtereenvolgende jaar kon de uitreiking niet traditiegetrouw met een gezamenlijk feestje worden gehouden in De Hoeve van de Oude Kerk. Per tweetallen waren de begunstigers dan ook om de beurt uitgenodigd om de symbolische cheque in ontvangst te nemen en daarop te proosten met een glaasje sap.

Dankbaar
Bilder omschreef de coronasituatie die de wereld al bijna 2 jaar in zijn greep heeft treffend: “In de somberheid van het moment zijn er ook positieve dingen te melden. Want ondanks alle tegenslagen kunnen wij een aanzienlijk bedrag uitkeren aan de meewerkende kerken, het Willem Holtrop Hospice en andere goede doelen. Dat stemt ons dankbaar, waarbij ook veel dank aan alle vrijwilligers die hieraan meewerken.”

Nederlandse Hervormde Kerk
Jan Pieter Bom, penningmeester van de Nederlandse Hervormde Kerk was heel erg blij met het bedrag. Het gaat besteed worden aan de lopende begroting. Want ook de kerken in het algemeen lopen inkomsten mis door het niet kunnen houden van bepaalde activiteiten.

Christelijke Gereformeerde Kerk
Ellen Nuberg van de Christelijke Gereformeerde Kerk zei dat het geld gaat worden besteed aan de christelijke organisatie Jemima. Zij lichtte toe dat op een heuvel tussen Jeruzalem en Bethlehem in het dorpje Beit Jala ‘House Jemima’ staat, een ’thuis’ voor Arabische kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke of meervoudige handicap. In de loop van de jaren is er naast woonzorg ook dagbesteding en thuis begeleiding bij gekomen. Zorg, begeleiding en onderwijs worden geboden vanuit een christelijke attitude van liefdevolle betrokkenheid.In het tehuis werken lokale Arabische medewerkers samen met deskundige (in de zorg opgeleide) vrijwilligers uit diverse landen, waaronder Nederland. Voor meer informatie zie: jemima.nl

Rooms Katholieke Kerk
Mariet van Vliet die namens de Rooms Katholieke Kerk de symbolische cheque in ontvangst nam, vertelde dat het geld wordt besteed aan kleine- en grote tuingereedschappen. De kerk beschikt namelijk over een grote tuin die bovendien ook de bloemen levert voor in de kerk.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt
Jan Mol van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt zei dat het geld wederom gaat naar 5 kerkgemeenten in Roemenië. Ter plekke kopen deze gemeenten producten voor voedselpakketten om die uit te delen. Ook wordt het geld besteed aan warme maaltijden op scholen.

Nederlandse Gereformeerde Kerk
De Nederlandse Gereformeerde Kerk ontving ook een mooi bedrag. Vertegenwoordiger Alet Sierksma vertelde dat dit wordt aangewend voor het onderhoud van het kerkgebouw.

Willem Holtrop Hospice
Riet Slingerland van het steunfonds van het Willem Holtrop Hospice toonde zich ook erg dankbaar weer een mooi bedrag te kunnen ontvangen. Het geld wordt vooral besteed aan dingen die anders financieel niet mogelijk zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om zaken die mensen die er worden opgenomen zelf niet kunnen bekostigen, een extraatje voor de vrijwilligers, de continuïteit waarborgen van de geestelijke verzorging tot de muziektherapie.

Gereformeerde Kerk
Van de Gereformeerde Kerk was er helaas geen vertegenwoordiger aanwezig die kon vertellen waar het bedrag aan wordt besteed.

Overige goede doelen
Binnenkort worden de goede doelen bekendgemaakt die ook een bedrag tegemoet kunnen zien. Het gaat om goede doelen die aangedragen worden door de vrijwilligers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen