Stichting Boeldagcomité Ermelo opent fraai nieuw onderkomen voor de meubelverkoop

Stichting Boeldagcomité Ermelo heeft de opslagruimten in het buitengebied ontruimd en gecentraliseerd op één locatie aan de Lokhorstweg 9 op industrieterrein Veldzicht, tegenover Stiho-bouwplein (voorheen BouwCenter Filippo). Het gaat om een fraai nieuw onderkomen met ruime parkeergelegenheid die deze week de deuren opende. Belangstellenden kunnen er iedere dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur hun slag komen slaan.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.   

Gigantisch
Het Boeldagcomité heeft niets aan het toeval overgelaten. Een groot naambord met dik gedrukte letters wijst erop dat aan de Lokhorstweg 9 is gevestigd: ‘Boeldag meubelverkoop’ met de openingstijden. De hal is gigantisch met bovendien een verdieping in de vorm van een balkon van voor naar achteren. Hier is het tweedehands meubilair keurig opgesteld als bedden, lattenbodems, matrassen, bureaustoelen, kinderbedjes tot boxen.

Complete uitstalling
Op de begane grond is een complete uitstalling van vele soorten meubels, zoals vinted en antiek, grote en kleine kasten, bankstellen, eethoeken, fauteuils, losse stoelen en tafels.

‘El Dorado’
Veel getuigt ervan dat vrijwillig ‘opperhoofd’ van de Boeldag meubelverkoop sinds 2005/2006, Bert Kamp, zich al een vis in het water voelt in ‘zijn’ nieuwe onderkomen. Meer dan welwillend staat hij de klanten te woord en denkt met ze mee om het juiste meubel op de kop te tikken. Want de meubelhal is een ‘El Dorado’ voor koopjesjagers en liefhebbers van tweedehands meubilair dat zo hip is op het moment.

Eén wensdroom
Evenzogoed heeft Bert Kamp zoals hij het zelf omschrijft, nog één wensdroom. Kordaat schuift hij op de bovenverdieping het strokengordijn opzij waarachter een ruimte is van ongeveer 100 vierkante meter. “Wat zou ik van het eerste stuk graag een toonzaal willen maken, in plaats van er spullen op te slaan. ‘Wij moeten verkopen’ heb ik gezegd, ‘niet opslaan’.” Waarmee hij maar wil zeggen dat alles wat er wordt verkocht, samen met de opbrengst van de Kringloopwinkel aan de Burgemeester van Oordtstraat 30, bestemd is voor het goede doel. Dat zijn de meewerkende kerken, het Willem Holtrop Hospice en goede doelen die door de vrijwilligers worden aangedragen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden