De Dorpskookplaats gaat maaltijden koken voor Stichting Helpende Handen in Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

Dagbesteding De Dorpskookplaats gaat maaltijden koken voor Stichting Helpende Handen in Ermelo. Deze stichting biedt mensen sinds de afgelopen zomer de helpende hand, met eenmaal in de 2 weken een boodschappenpakket, en elke week vlees en brood. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Geven om je medemens
De Dorpskookplaats is onderdeel van De Dorpswerkplaats in Ermelo die in april 2016 startte met creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB). Het is niet de eerste keer dat cliënten van de De Dorpskookplaats rond de maand december maaltijden koken voor mensen met een klein budget. In december 2018 bereidde de Dorpskookplaats voor het eerst verantwoorde maaltijden voor mensen die het niet zo breed hebben. “Want”, vinden de cliënten, “voor ons is het een gebaar van hoeveel je om je medemens geeft.”

Lekkere maaltijden
Ondertussen overleggen de cliënten samen met begeleidster Evelien van den Hazel welke lekkere maaltijden zij de ongeveer 16 huishoudens van Stichting Helpende Handen voor gaan zetten. Het is de bedoeling dat de groep van 16 huishoudens in drieën wordt opgesplitst, zodat elk huishouden of op 23 november, 7 december of op 21 december uit kan zien naar een maaltijd.

Iets extra’s
Dat kan een Hollandse pot worden, maar ook een Chinees-Indisch gerecht. Het is ook maar net welke ingrediënten Stichting Helpende Handen kan leveren. De stichting wordt namelijk aan alle kanten belangeloos gesteund. Zo heeft de stichting heel veel vlees gedoneerd gekregen. Evelien: “We proberen ook bij elke maaltijd iets extra’s erbij te doen, zoals een zakje pepernoten, een knuffel of speelgoed.”

Handje meehelpen
Cliënten van De Dorpswerkplaats gaan ook een handje meehelpen met koken voor Stichting Helpende Handen. Sinds eind september is dit nog eenvoudiger. De Dorpswerkplaats is namelijk verhuisd van Stationsstraat 75A naar Stationsstraat 91A, de etage boven kledingwinkel Shoeby op nummer 91. Nummer 91A is tevens het adres waar De Dorpskookplaats sinds 1 september 2018 is gevestigd.

Goed geoutilleerde keuken
En laat de dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB) de verhuizing nu gevierd te hebben met een goed geoutilleerde keuken. Dat schept meer mogelijkheden voor de cliënten en belooft het smullen geblazen voor de huishoudens die Stichting Helpende Handen de helpende hand biedt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden