Het doek valt voor de Boeldag Ermelo

Boeldag 2019.
Foto: archief Grietje-Akke de Haas

Het doek valt voor de Boeldag Ermelo, dat sinds 2014 werd georganiseerd op het parkeerterrein bij het Kerkelijk Centrum, hoek Groeneweg – Dirk Staalweg, op de eerste zaterdag in september. Daarvoor werd de Boeldag jarenlang gedurende 2 dagen gehouden op het grasveld bij de Rooms Katholieke kerk in wijk Oost. Het sinds jaar en dag populaire evenement dat 7 september 2019 voor de 53e en laatste keer plaatsvond, is volgens Dick Hoogenboom en Pet Veulings van het Boeldagcomité eenvoudigweg niet meer te organiseren.

Niet voldoende vrijwilligers
“We lopen tegen het probleem aan”, leggen beide mannen uit, “dat we niet meer voldoende vrijwilligers hebben voor de organisatie. We hebben door corona nu twee keer geen Boeldag kunnen organiseren, en van de vrijwilligers komen enkele waarschijnlijk ook niet meer meehelpen. Want de leeftijd en gezondheid gaan ook meespelen. Vergeet niet dat 80 procent van onze vrijwilligers ruim boven de 65 jaar is.”

Geen opvolging
Bovendien gaven Dick en Piet al eerder aan te willen stoppen met het organiseren van de Boeldag. Opvolgers dienden zich echter niet aan voor het duo dat al jarenlang de drijvende kracht is achter de organisatie van de Boeldag.

Boeldagwinkel en grote boekenverkoop
Het betekent echter niet dat het Boeldagcomité ophoudt te bestaan, integendeel. Beide heren zagen eerder de spreekwoordelijke bui al hangen. Daarnaast dwong corona het comité een andere koers te varen. Om toch zo veel mogelijk geld op te brengen voor het goede doel -samen met de opbrengst van de Kringloopwinkel aan de Burgemeester van Oordtstraat 30, is die voor de gezamenlijke kerken en diverse goede doelen- , werd in 2020 de Boeldagwinkel geopend in winkelcentrum de Enk gedurende 5 zomerweken.

Daverend succes
Het werd zo’n daverend succes dat dinsdag 8 september 2020 de Boeldagwinkel zich vestigde aan de Stationsstraat 63A, in het leegstaande pand waar Tempel Optometrie & Audiologie eerder huisde. De Boeldagwinkel is elke dinsdag t/m zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur. Samen met de grote boekenverkoop afgelopen zomer in De Enk, compenseert de opbrengst die van de jaarlijks gehouden Boeldag. Wat ook inhoudt dat een grote boekenverkoop 2 keer per jaar zal worden gehouden, in plaats van 3 keer per jaar in de Hoeve bij de Oude Kerk. “Het streven is om rond de kerstdagen nogmaals een boekenverkoop te organiseren.”

Alles op één locatie
Daarnaast gaat het Boeldagcomité vanaf oktober/november de opslagruimten in het buitengebied ontruimen en centraliseren op één locatie aan de Lokhorstweg 19 op industrieterrein Veldzicht, schuin tegenover BouwCenter Filippo. De locatie betreft een grote hal waar alle opslag van de kringloopwinkel en de boeldag, zoals de meubels, boeken(opslag en verkoop) en allerlei andere goederen heengaan. Voor de meubelverkoop worden de openingstijden verruimd van één naar 3 middagen per week.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden