Lammert van Nijhuis verruilt tuincentrum in Ermelo voor 8 seniorenwoningen

Foto: Veluwse Architecten

Tuincentrum Lammert van Nijhuis aan de Oude Telgterweg 257 in Ermelo stopt ermee. De website lammertvannijhuis.nl bericht dat de aanleiding om na bijna 40 jaar de deuren te sluiten gezondheidsredenen zijn. Half september is de opheffingsuitverkoop gestart die duurt tot ongeveer december. Inmiddels zijn Lammert en zijn vrouw Marjan een nieuw avontuur aangegaan. De bedrijfsbebouwing gaat namelijk gesloopt worden om plaats te maken voor 8 seniorenwoningen. Veluwse Architecten aan de Stationsstraat 36A in Ermelo gaat de realisatie begeleiden.

Ingewikkeld
De functieverandering van tuincentrum naar wonen betreft een best wel ingewikkelde materie. Materie waarvan Veluwse Architecten alles kennis in huis heeft. Veluwse Architecten heeft het nu zo geregeld dat de functieverandering van het tuincentrum in één bestemmingsplan geregeld gaat worden met het initiatief voor de Garderenseweg 141 in Speuld. Wat alles te maken heeft met de uitruil van vierkante meters aan te slopen bebouwing.

In 2022
Onlangs heeft de gemeente Ermelo aanvragen voor nieuwbouwprojecten weer vlot getrokken door het personeelstekort op Ruimtelijke Ordening op te lossen. Voor de plannen Oude Telgterweg 257/Garderenseweg 141 betekent dit dat het proces van de verschillende procedures in gang kan worden gezet. Als alles meezit kan de bouw in 2022 van start gaan.

6 koop en 2 huur
De 8 seniorenwoningen op het perceel Oude Telgterweg 257 betreft 6 koopwoningen en 2 huurwoningen vertelt Erik Verhoef, mede-directeur van Veluwse Architecten. “Daarnaast is het de bedoeling dat er bij deze seniorenwoningen 1 centrale gemeenschapsruimte komt waar activiteiten worden ontplooid voor de senioren.” Zodra het plan de ontwerpfase ingaat neemt Veluwse Architecten ook het ontwerp van de woningen voor de rekening.

Voor elkaar zorgen
Op de locatie aan de Garderenseweg 141 in Speuld is het de bedoeling dat de bestaande bebouwing wordt gesloopt en plaats gaat maken voor 3 grondgebonden woningen. Erik Verhoef: “Het is de bedoeling dat hier een twee-onder-een-kap woning voor de huidige eigenaar wordt gebouwd. Op deze manier kunnen dochter en schoonschoon en ouders naast elkaar wonen en voor elkaar zorgen. Bovendien wordt het zo in het bestemmingsplan geregeld dat op dit perceel een kavel te koop komt waar een vrijstaande woning kan worden gebouwd.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden