Nieuwe eigenaren Primera Ermelo zetten in op service en persoonlijk contact

Janine en zoon Alain.
Janine en zoon Alain.
Foto: Grietje-Akke de Haas

“Goede service en persoonlijk contact, dat is zó belangrijk”, vindt Janine de Wilde (46). Janine en haar man Berry (46) zijn sinds 1 juli de nieuwe eigenaren van Primera Ermelo aan de Stationsstraat 61A. “Het contact met de klant en even tijd nemen voor een praatje is altijd onze kracht geweest.”

Viskraam
Het echtpaar heeft namelijk een lange periode een viskraam gehad op een vaste locatie in Apeldoorn. Hoezeer zij het werk ook waardeerden, intensief en zwaar was het wel.

Een goede toekomst
“Wij vroegen ons toen ook af of dit werk nog vol te houden was de komende 10 jaar”, legt Janine uit. “We waren toen allebei 45 jaar en we wilden ook een goede toekomst voor onze zoon Alain (17) die de opleiding Retailmanagement volgt.”

Tweede winkel
Hun oog viel op de Primera in Nunspeet, een dorp waar Janine en Berry zich meteen thuis voelden en bovendien binnen een haalbare rijafstand van Apeldoorn. In maart 2020 openden zij als eigenaren de Primera in Nunspeet. Janine: “We wilden er echter graag een tweede winkel bij. We wisten dat Harrie Boonk de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt, en zijn toen gaan informeren.”

Maar liefst 24 jaar
Voor Janine en Berry op donderdag 1 juli de deuren van de Primera in Ermelo officieel openden, is de winkel 3 dagen gesloten geweest om de overdracht op orde te maken. Zaterdag 26 juni was het namelijk de laatste dag dat de vorige eigenaren, Harrie en Riet Boonk in de winkel stonden. Het stelde runde de Primera in Ermelo maar liefst 24 jaar.

Frisse wind
De 3 dagen dat de winkel dicht was gebruikten Janine en Berry onder meer om de zaak op te ruimen, schoon te maken en op te frissen. “Ofwel”, lacht Janine, “even een klein beetje frisse wind erdoorheen.” Zo kan iedereen nu ook bij Primera terecht voor sjaaltjes, portemonnees tot kettinkjes.

Eigen draai
De Primera in het algemeen staat bekend om het grote assortiment aan sigaretten, sigaren, kantoorartikelen, tijdschriften, kranten, boeken, loterijen, cadeaukaarten tot ansichtkaarten. “Van lieverlee willen we een eigen draai geven aan het assortiment van de winkel. Maar de komende tijd willen we eerst de echte Ermeloers leren kennen om te kijken waar vraag naar is.”

Hartstikke leuk team
Janine, Berry en hun zoon Alain zullen afwisselend in de winkel in Ermelo zijn. Daarnaast hebben zij een team van 3 dames die om toerbeurt in Ermelo en in Nunspeet staan. “Die 3 meiden zijn echt een hartstikke leuk team.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen