Proeverij de Ontmoeting in Ermelo zoekt Zelfstandig werkend kok en Hoofd bediening

25 jun 2021, 12:29 Zakelijk
25en proeverij de ontmoeting
ermelo.nieuws.nl
Proeverij de Ontmoeting aan de Stationsstraat 133 in Ermelo, zoekt een Zelfstandig werkend kok voor 38 uur p/w (m/v) en een Hoofd bediening voor 36 uur p/w (m/v). Proeverij de Ontmoeting is, sinds 2005, een horeca (dag en avond) / winkelformule (koffie, thee, bonbons en chocoladeproducten) in Ermelo, opgezet om mensen met een verstandelijke beperking de kans te geven om zich door middel van werk verder te ontwikkelen en beter te integreren in de samenleving.
Vacature Zelfstandig werkend kok 38 uur p/w (m/v)
Vandaag is de Chef er niet. Jij opent de zaak. Als de collega’s en leerling-koks binnen zijn bespreken jullie de planning van de dag. Je geeft de coach nog wat extra instructies en daarna ga je samen met je team de mise en place verzorgen. Je houdt een oogje in het zeil op de groep die de heerlijke appeltaarten en bonbons aan het maken zijn in het chocolade-atelier. Je controleert de bestellingen en daarna verzorgen jullie de lunch. Je hebt gehoord dat een gast die dag haar verjaardag viert. Samen met een leerling-kok maak je voor haar een speciale versie van haar favoriete broodje Pikante Kip. Ze bedankt jullie met een brede lach. In het chocolade-atelier bedenk je een nieuw product om op de internationale dag van het geluk (20 mrt.) als best lopend product te verkopen. Jullie maken de keuken en het atelier weer pico bello schoon. Je vindt het fijn dat je vandaag vroeg naar huis kan omdat je weet dat je morgen juist een lange dag hebt en dat het dan ook een stuk later wordt.
Heb jij passie voor het werken in de keuken en draag je dit ook graag over? Toon je initiatief, ben je flexibel, creatief, let je op kwaliteit en ben je communicatief vaardig? Dan hopen wij dat jij onze nieuwe collega wordt.
Wat zijn je taken?
• maken van de mise-en-place
• uitvoeren van de bereidingen volgens de wensen van onze gasten
• bereiden van producten in het chocolade-atelier
• onderhouden van de werkplek conform de richtlijnen en HACCP
• je werkt samen met de Chef van de keuken. Je bent leermeester voor de koks in opleiding
• plannen van de dagelijkse werkzaamheden
• bestellen, ontvangen, controleren en opslaan van voedingsmiddelen
• leveren van inbreng voor de te voeren kaart, menu’s, werkinstructies e.d.
• aansturen en instrueren van de medewerkers en deelnemers in de keuken.
Wie ben jij?
We zoeken een collega die niet alleen graag kookt, maar ook affiniteit heeft met de zorg, initiatief toont en plezier heeft in het werken in de horeca.
• je bent een vrolijke en enthousiaste collega met verantwoordelijkheidsgevoel
• je hebt affiniteit met onze medewerkers en deelnemers aan het Naar-Werk Traject
• je hebt een koksopleiding (bij voorkeur mbo niveau 3)
• als je al leermeester bent dan is dat een pre
• je bent creatief, neemt zelf initiatief en hebt oog voor kwaliteit en detail.
Wat bieden wij je?
• fulltime (38 uur) arbeidscontract voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren mogelijkheden tot een vast contract
• de beste werktijden die je je als kok kunt wensen. Van dinsdag t/m zaterdag tot in de vroege avond. Niet op zondagen en feestdagen
• een gezellige en leuke werkomgeving met leuke collega’s die elke dag anders maken
• arbeidsvoorwaarden conform de horeca CAO.
Zoeken wij jou?
Overtuig ons en stuur een passend CV en motivatiebrief aan [email protected] ter attentie van Guido van den Berg.
Als je inhoudelijke vragen hebt dan kun je contact opnemen met de ChefKok/bedrijfsleider Daniel Kos op 0341 553286.
Vacature Hoofd Bediening 36 uur p/w (m/v)
Het is vandaag redelijk lekker weer. Je komt binnen en ziet dat 1 ledlampje bij de losse thee verkoop het niet doet. Je vraagt David of hij die zo even wil vervangen. Je ziet dat Corrine meneer Schuur een doosje van zijn favoriete bonbons verkoopt. Een groep vrouwen zit aan de koffie met gebak. Je wordt blij van de gezellige sfeer die er hangt. Je besluit dat zowel het terras voor als achter open kan en je verwacht dat het later op de dag ook binnen druk gaat worden. Je controleert of alles al klaar staat voor de rest van de ochtend en de lunch. Je bekijkt het personeelsrooster en besluit om voor de avond een extra collega op te roepen. Je loopt even langs de coach en alle leerling gastvrouwen- en heren en bespreekt met hen wat ze vandaag als leerdoel hebben en of jij hen daar vaktechnisch in kunt ondersteunen. Je doet de bestellingen naar de leverancier. Als de lunch begint draai je mee met het team. ’s Middags zie je dat het weer omslaat waardoor de terrassen dicht moeten. Je verwacht daardoor wel een dubbele bezetting binnen en besluit om de oproepkracht daar in te zetten. Nadat je de administratie hebt gedaan werk je mee tijdens het diner. Het is gezellig druk, je schakelt nog een tandje bij, je ziet dat alle gasten, medewerkers en leerlingen erg tevreden zijn. Aan het einde van de avond maak je de kassa op en sluit af. Je denkt na over wat er morgen beter kan. Niet te laat naar bed want morgen moet je naar de instructeursopleiding van het Deltion.
Samen met het Hoofd keuken ben je verantwoordelijk voor Proeverij de Ontmoeting. Zowel in het restaurant als in de winkel weet jij er voor te zorgen dat de gasten optimale gastvrijheid en service ervaren. Je bent leermeester en instructeur voor de gastheren / gastvrouwen in opleiding.
Wat zijn je taken?
• zelf meewerken in de bediening en daarbij een voorbeeldfunctie vervullen
• afstemmen en samenwerken met andere afdelingen
• plannen van de dagelijkse werkzaamheden
• inkoopbeheer voor restaurant en winkel
• je bent commercieel en creatief in het bedenken van omzetbevorderende acties
• signaleren van / voorstellen verbeteringen in knelpunten in operationele bedrijfsvoering
• administratie werkzaamheden omtrent omzet, kassa, uren, etc.
Wie ben jij?
We zoeken een collega die niet alleen graag de verwachtingen van de gast wil overtreffen, maar ook graag deze passie, kennis en gedrevenheid wil overbrengen op de medewerkers die bij ons een Naar-werk traject volgen. Verder toon je initiatief en weet jij altijd wat er die dag wordt verdiend.
• je bent een vrolijke en enthousiaste collega, makkelijk communicerend met gasten en collega’s en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
• je hebt affiniteit met onze medewerkers en deelnemers aan het Naar-Werk Traject
• je hebt een horecaopleiding gastvrouw (bij voorkeur mbo niveau 4) en bent (bijna overdreven) gastgericht
• ervaring in het coachen / instrueren van medewerkers. Als je al leermeester bent dan is dat een plus
• als je al instructeur bent dan is dat een voordeel, anders zul je via ons in staat moeten zijn om de opleiding daartoe te gaan volgen. De Instructeursopleiding MBO 4 van het Deltion start in september
• je bent creatief, neemt zelf initiatief en hebt oog voor kwaliteit en detail
• als je kennis hebt van social media marketing dan onderhoud je de content op de diverse kanalen.
Wat bieden wij je?
• een arbeidscontract voor 36 uur per week voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren mogelijkheden tot een vast contract
• de beste werktijden die je je als horecamedewerker kunt wensen. Van dinsdag t/m zaterdag tot in de vroege avond. Niet op zondagen en feestdagen
• als je een stappenteller hebt dan kun je het gemiddelde bij ons lekker optrekken
• een gezellige en leuke werkomgeving met leuke collega’s die elke dag anders maken
• arbeidsvoorwaarden conform de horeca CAO.
Zoeken wij jou?
Overtuig ons en stuur een passend CV en motivatiebrief aan [email protected] ter attentie van Guido van den Berg.
Als je inhoudelijke vragen hebt dan kun je contact opnemen met de ChefKok/bedrijfsleider Daniel Kos op 0341 553286.
Over Proeverij de Ontmoeting
Proeverij de Ontmoeting is, sinds 2005, een horeca (dag en avond) / winkelformule (koffie, thee, bonbons en chocoladeproducten) in Ermelo, opgezet om mensen met een verstandelijke beperking de kans te geven om zich door middel van werk verder te ontwikkelen en beter te integreren in de samenleving. Doelstelling van de formule is om onze gasten een bijzondere beleving te geven als zij bij ons binnen zijn. Enerzijds door de kwaliteit van de horeca en de moderne inrichting, anderzijds door de spontane en gastvrije omgang van onze medewerkers met onze gasten.
In de afgelopen jaren hebben we gezien dat er veel meer vergelijkbare initiatieven in de regio zijn opgezet. Om meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid te bieden om een baan van betekenis in de horeca te krijgen, willen we ons nog meer gaan richten op de integratie in de samenleving. Dit gaan we doen door samen met partijen uit de regio een MBO-2 opleiding op maat, met individuele begeleiding, aan te bieden voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en hen vervolgens te helpen bij het vinden van werk.