Harrie Boonk van Primera Ermelo gaat met pensioen

Riet en Harrie Boonk.
Riet en Harrie Boonk.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Primera aan de Stationsstraat 61A in Ermelo krijgt per 1 juli nieuwe eigenaren. Harrie Boonk (67) gaat namelijk met pensioen. Zijn vrouw Riet (55) met wie Harrie de Primera 24 jaar runde, gaat op zoek naar een andere baan. ‘Ik heb nog zo veel energie, dat ik nog lekker bezig wil blijven.”

Achter de schermen
Een baan in de detailhandel gaat het in ieder geval niet worden. Riet: “Ik heb 36 jaar in de winkel gestaan, dus ik kijk nu uit naar een baan waar ik achter de schermen productief bezig kan zijn, bijvoorbeeld in een magazijn.”

6 dagen per week
De afgelopen 24 jaar werkten Harrie en Riet zij aan zij 6 dagen per week in de Primera. Tot op een gegeven moment het besef groeide dat alleen op zondag vrij zijn toch wel erg weinig was.

‘We gaan het meemaken’
Harrie: “De mogelijkheid diende zich aan dat ik met pensioen kon gaan. Nu heb ik er ook erg veel zin in, al zal het de eerste tijd wennen zijn. Hoe en wat als ik met pensioen ben? Ik heb nog geen idee, we gaan het meemaken. We mogen in ieder geval graag fietsen en vakantie vieren.”

Dubbel gevoel
Niettemin voelt het dubbel voor Harrie. “In feite heb ik het nog reuze naar de zin, maar ik heb de leeftijd om met pensioen te gaan.” Hij kijkt met veel genoegen terug op de afgelopen 24 jaar. “Het was een geweldige ervaring, en ik heb het samen met Riet altijd met het meeste plezier gedaan.”

Eén grote familie
Riet bevestigt: “Het werk op zich blijft gewoon erg leuk. Primera is dan ook een prima organisatie. Iedereen is gelijk, het voelt net of ben je één grote familie.”

Erg afwisselend
Zo vinden beide dat het werk erg afwisselend is: “Geen dag is hetzelfde. Ook het contact met de klanten en het babbeltje met je vaste klanten maken het werk erg leuk.” Het is dan inherent aan de tijd, maar de regeltjes die werden opgelegd door de overheid, maakte het werk wel lastiger. “Bijvoorbeeld de regels in verband met de tabakswaren en de kansspelenwet, je moet nu continu je klanten om een legitimatie vragen.” Daarnaast vinden ze de periode van corona heel lastig.

Ramkraken
Met uitzondering van 5 ramkraken in 24 jaar, de laatste is alweer 10 jaar terug, kabbelden de zaken lekker door. “Wij zijn blij dat we een zaak in een dorp als Ermelo hebben mogen runnen. Vooral het persoonlijke contact en de gemoedelijke sfeer spraken ons erg aan.”

Nieuwe eigenaren
Zaterdag 26 juni is de laatste dag dat Harrie en Riet in de winkel staan. Vervolgens is Primera Ermelo een aantal dagen gesloten voor de overdracht aan de nieuwe eigenaren. Op donderdag 1 juli gaan de deuren weer open. Janine en Berry de Wilde zijn de nieuwe eigenaren. Het is hun tweede filiaal, een jaar terug opende het ondernemersechtpaar namelijk een Primera in Nunspeet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen