Gerard Franke viert 40-jarig jubileum bij Fa. W. Timmer & Zn. in Ermelo met landbouw drive-through

Gerard Franke (58) werkt 40 jaar bij Fa. W. Timmer & Zn. in Ermelo. Dat er vandaag, donderdag 1 april, iets stond te gebeuren, vermoedde Gerard Franke (58) wel. Maar dat hij voor zijn 40- jarig jubileum zo verrast zou worden vond Gerard toch wel erg tof. Door corona mag er immers zo goed als niks.

Met fotoreeks.

Joekel van een trekker
Maar daar had Timmer als familiebedrijf iets op bedacht. Ook Gijsje, de vrouw van Gerard, zat in het complot. Zo gebeurde het dat de jubilaris die nog maar net aangekleed was om naar het werk te gaan, in alle vroegte werd opgehaald door een joekel van een trekker. Voor het gemak was voorop een bank gezet om Gerard en Gijsje vanuit Putten naar Timmer te rijden. Daarbij werden ze vergezeld door meer trekkers die met hun luchthoorns voor veel kabaal zorgden in de buurt.

Landbouw drive-through
Zodra het gezelschap de oprit van Timmer naderde wachtte Gerard opnieuw een verrassing. Het bedrijfsgebouw was uitbundig versierd en ook de hakselaar en grasmaaier waar hij dagelijks mee werkt, stonden prominent opgesteld. De boel was natuurlijk niet voor niets zo mooi versierd. Want de oprit is vandaag tussen tien en drie tevens het toneel van een heuse landbouw drive-through. Daarmee krijgen alle relaties de gelegenheid Gerard te feliciteren, met als speciaal verzoek te komen met een trekker of ander landbouwvoertuig.

Gek van trekkers
Veertig jaar werken bij hetzelfde bedrijf, Gerard had het niet anders gewild. “Toen ik 40 was dacht ik bij mezelf: ‘Wat zou ik nu eens voor anders willen gaan doen’, ik kon het me niet bedenken.” Hij heeft het namelijk reuze naar de zin bij Timmer. De sfeer is zo goed dat ze zich als ‘jongens’ die er werken gewoon als één grote familie voelen. Bovendien is Gerard gek van trekkers, als jonge jongen al. “Als er ergens maar een trekker was te bekennen vroegen we of we mee mochten.” Dat was destijds met zijn broer Martin toen Gerard nog in Ermelo woonde.

Op trekkerjacht
“We hadden thuis een hele hoge kastanjeboom waar we bovenin klommen om te kijken of er ergens trekkers waren. Zagen we er een, dan reden we er op de fiets naartoe, en mochten we soms de hele dag mee op de trekker.” Gerard was 12 jaar toen hij zelf op een trekker ‘mocht’ rijden. Natuurlijk werd hij aangehouden door de politie. Er werd een sterk verhaal opgehangen en Gerard werd op zijn blauwe ogen geloofd.

Goede leermeesters
De avonturen van de broers brachten Gerard ook bij Timmer op het erf. Uiteindelijk leerde hij het vak bij het bedrijf voor loon & grondwerken. “Ik heb daar allemaal hele goede leermeesters gehad.” Dat blijkt, want Gerard rijdt met net zo veel gemak in de grote landbouwmachines, als Max Verstappen in zijn Formule 1 racemonster.

Zaaien, maaien, oogsten
Al is Gerard overal bij Timmer inzetbaar, zijn eigenlijke werk is binnen de tak agrarisch loonwerk. Ofwel, hij zaait, maait en oogst. Geweldig werk vindt hij het. “Je bent altijd buiten, je komt overal en de werkzaamheden zijn erg afwisselend”, aldus de jubilaris.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden