De Dorpswerkplaats Ermelo feliciteert Daniëlle Terpstra met eerste lustrum

De Dorpswerkplaats, de locatie voor dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB) aan de Stationsstraat 75a in Ermelo, bestaat vandaag, donderdag 1 april, 5 jaar. Groots vieren kan om de coronamaatregelen niet. Maar initiatiefnemer en directeur Daniëlle Terpstra verrassen met een klein feestje kon wel. En verrast, blij en ontroerd was Daniëlle!

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

“Mega blij met jou”
“We zetten jou in het zonnetje”, zei cliëntenbegeleidster Evelien van den Hazel namens de cliënten, stagiaires en andere begeleiders, “omdat we zo veel van je houden. We zijn echt mega blij met jou.” Waarop Daniëlle een groot kleurrijk bos bloemen werd overhandigd én een kunstwerk waar iedereen aan had meegewerkt. Het hart op het kunstwerk van steigerhout symboliseert hun waardering voor Daniëlle.

Super trots
Onder het genot van koffie/thee en zelfgebakken chocoladetaart en cakerol zei Daniëlle blij te zijn met de cliënten, stagiaires en cliëntenbegeleidsters. “Want zonder jullie zou ik hier alleen staan. Weten jullie nog hoe De Dorpswerkplaats is begonnen in een oude schuur aan de Oude Telgterweg? Wat was het daar koud. Tien maanden later zijn we hier naartoe verhuisd. Ik ben super trots dat we dit hebben kunnen doen in 5 jaar, dankzij jullie, Evelien, de stagiaires en andere cliëntenbegeleidsters.”

Terugblik

De Dorpswerkplaats
De Dorpswerkplaats aan de Stationsstraat 75a in Ermelo startte 1 april 2016 met creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB).

De Dorpsmoestuin
In 2017 kwam daar De Dorpsmoestuin bij als vorm van dagbesteding. Hierbij gaat het om een moestuin van 80 vierkante meter groot aan Kawoepersteeg in Ermelo, compleet met kas.

De Dorpskookplaats
Op 1 september 2018 opende Daniëlle Terpstra De Dorpskookplaats aan de Stationsstraat 91A, het pand boven kledingwinkel Shoeby op nummer 91. Bij deze nieuwe vorm van dagbesteding wordt onder begeleiding gezond en verantwoord gekookt en gebakken met de deelnemers. Dat gebeurt onder meer met ingrediënten uit De Dorpsmoestuin.

Voor alle informatie:

www.dedorpswerkplaats.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden