Het sluiten van kledingwinkel Friday’s in Ermelo is een strategische stap

Foto: vrijdags.nl

Kledingwinkel Friday’s in winkelcentrum De Enk, nummer 14, stopt ermee. Het gaat om een strategische stap om verschillende redenen, is op te maken uit de woorden van mede-eigenaar Annemiek Schreurs.

Corona niet de hoofdreden
De coronamaatregelen om het coronavirus eronder te krijgen zitten winkeliers flink dwars. Maar dit is niet de hoofdreden dat Friday’s de deuren sluit. Ook de ontwikkelingen in de detailhandel van de afgelopen jaren die Annemiek en haar echtgenoot HJ Schreurs op de voet volgen, spelen mee in de beslissing. “Als je alles bij elkaar optelt duurt het te lang voor je er weer goed geld mee gaat verdienen”, concludeert Annemiek.

Collectie Friday’s bij Depeche
Annemiek en HJ hebben 2 kledingwinkels in Ermelo. Naast Friday’s ook Depeche aan de Stationsstraat 77. “Om alles nog goed te maken”, legt Annemiek uit, “hebben we besloten om kosten te besparen. Daarom sluiten we Friday’s, dat scheelt ons de maandelijkse huur, en wordt de collectie samengevoegd met de collectie van Depeche. HJ is al een tijd super druk met de inkoop om de collectie samen te stellen, zodat we bij Depeche straks de laagdrempelige kleding verkopen waar Friday’s zo bekend om staat, in combinatie met het hogere segment kleding van Depeche.”

Meer aandacht voor de klant
Door de collectie van Friday’s onder te brengen bij Depeche vaart de klant ook goed bij, meent Annemiek. “Daardoor kunnen we iedereen meer aandacht geven.” Natascha en Roos, al jaren vertrouwde gezichten in de kledingzaken, blijven werken bij Depeche. Van het overige personeel hebben HJ en Annemiek goed afscheid genomen, en ze begeleid.

Andere baan en nog een bedrijf
Met hun hulp weten Annemiek en HJ op gezette tijden Depeche in vertrouwde handen. Annemiek heeft sinds een tijd namelijk een baan in de golfwereld waar ze het erg naar de zin heeft, en de nodige stappen kan zetten. “Zakelijk gezien is het ook beter met mijn inkomen erbij.” Bovendien runt HJ naast Depeche al veel langer ook een bedrijf dat actief is in de wereld van auto-tuning.

Super mooie tijd
Friday’s was zo’n 10 jaar een begrip in Ermelo, Depeche is al 25 jaar actief. “Hoewel ik het sluiten van Friday’s met pijn in mijn hart doe”, vertelt Annemiek, “verdwijnen we niet van de radar. Daarnaast ben ik ook blij met de super mooie tijd die we die 10 jaar hebben gehad met Friday’s.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden