Nieuwbouw voor afgebrand pand in de Stationsstraat Ermelo

Hoe groot was de ontzetting toen van woensdag 21 maart op donderdag 22 maart in 2018, even na middernacht, brand uitbrak in een woning boven een viswinkel aan de Stationsstraat 72. De brand was zo hevig dat het pand niet bleek te redden. Inmiddels is het gesloopt, en staat nieuwbouw in de steigers. Het streven is dat in het tweede kwartaal van dit jaar wordt gestart met de nieuwbouw.

Enthousiast over plannen
Deze hoop spreken Ermeloers en initiatiefnemers Sven en Bernadette Gravendeel van Fontes B.V. uit.  De plannen voor de nieuwbouw werden in ieder geval met enthousiasme ontvangen door de gemeente. Sven en Bernadette: “Zij willen eraan meewerken dat deze zo snel mogelijk afgewikkeld kunnen gaan worden.”

Oorspronkelijke architectuur
Aan het definitieve ontwerp van de nieuwbouw door Attika Architekten zullen wellicht nog wat kleinigheidjes worden aangepast. Maar in feite gaat de nieuwbouw eruit zien zoals de bijgaande impressies voorspiegelen (zie fotoserie). Met het ontwerp van de nieuwbouw moet de oorspronkelijke architectuur weer eer aan worden gedaan.

Rommelig geheel
Wat overigens al even geleden is zo wordt in de plannen omschreven. ‘Door de jaren is het pand aan alle zijden ombouwd door winkelruimte, en kreeg het een enorme luifel voorzien van schreeuwerige reclames. Het resultaat was een rommelig geheel waar alleen voor de goede kijker nog iets te zien was van het charmante pand met de mansardekap.’

Drie panden
De nieuwbouw wordt een samengestelde bouw genoemd waarbij van de gevel drie panden worden gemaakt. Deze samengestelde bouw bestaat uit een winkellaag en een kapverdieping waarin zich een woning bevindt. Het betreft een appartement met leefruimtes aan de straatzijde, en de slaapkamer en eetkeuken aan de terraszijde. Het appartement is zo ingedeeld, dat een splitsing in 2 appartementen in de toekomst eenvoudig mogelijk is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden