Verbouwde werkplaats De Fietshalte Ermelo schept meer ruimte voor klanten en fietstechnici

De toenemende populariteit voor de fiets zorgt voor zo’n topdrukte bij De Fietshalte, dat de fietsspecialist aan de Dokter van Dalelaan 58 in Ermelo (tegenover het NS-station), de werkplaats ingrijpend heeft verbouwd. Werkelijk elke centimeter van het pand is benut om meer ruimte te scheppen voor de klanten en de fietstechnici.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Eigen werkeiland
Dat was namelijk het streven, de beschikbare ruimte efficiënter indelen voor een optimale ruimtewinst. Daardoor hebben de fietstechnici nu elk hun eigen werkeiland waarmee doelgerichter kan worden gewerkt. Wat aanmerkelijk tijdswinst oplevert bij het uitvoeren van de reparaties zodat de wachttijd voor de klant korter is.

De nieuwste techniek
Bovendien zijn de werkeilanden uitgerust met het nieuwste gereedschap en de meest moderne technische snufjes. De mogelijkheid bijvoorbeeld om een e-bike uit te lezen en te programmeren. Maar ook met de inrembank bewijst De Fietshalte de juiste techniek in huis te hebben.  Dit apparaat garandeert een optimaal remvermogen voor fietsen met schijfremmen, en een langere levensduur van de remblokken.

Vloeistofdicht
Daarnaast is de oude vloer vervangen voor een vloeistofdicht exemplaar en is de werkplaats brandveiliger gemaakt. Ook beschikt de werkplaats over een kluis voor de accu’s van e-bikes en een nieuwe en energiezuinige verlichting.

Verrassend
Verrassend om te zien is hoe eigenaar Stephan Lieftink en zijn team de fietswerkplaats in de winkel/showroom hebben geïntegreerd. Door een groot stuk van de tussenmuur eruit te breken staat de kassabalie nu op de grens van de werkplaats en de winkel/showroom. Waar eerst een deur toegang verschafte tot de werkplaats, is nu aan beide kanten van de kassabalie ruimte uitgespaard voor 2 brede doorgangen.

Interessant kijkje
Voor klanten levert dit een interessant kijkje op in ‘de keuken’ van de werkplaats van De Fietshalte. “Om het op deze manier te doen was een bewuste keuze”, licht Stephan Lieftink toe. “Het maakt De Fietshalte nog toegankelijker, want klanten kunnen zien wat er met zijn of haar fiets gebeurt. Ook loop je makkelijker van de werkplaats naar de winkel en vice versa. Voor ons als team werkt dit trouwens ook praktischer.”

Slattwall
De ruimtewinst levert ook veel voordeel op voor het presenteren van onderdelen en accessoires. Daarvoor maakten Stephan Lieftink en zijn team slim gebruik van een slattwall voor de extra verkregen wandruimte. Het gaat om een presentatiewand die opgebouwd is uit horizontale groeven. Wanden die niet alleen erg mooi ogen in de winkel/showroom, maar ook in de werkplaats met zijn trendy look van onbewerkt hout, antracietkleurige muren en wandgrote posters van stoer ogende mountainbikers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden