Thuiszittend horecapersoneel vindt tijdelijk onderdak bij Tomassen Duck-To in Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

Horecapersoneel dat door de coronacrisis al een poos thuiszit heeft tijdelijk onderdak gevonden bij Tomassen Duck-To. Dit is mogelijk gemaakt door de afspraak die de eendenslachterij aan de Kortlanglaan 116 in Ermelo heeft met bepaalde bedrijven in de regio, om het personeel tijdelijk bij elkaar onder te kunnen brengen als dit nodig mocht blijken. Ofwel het collegiaal uitlenen van werknemers.

13 mannen en vrouwen
Het gaat om 13 mannen en vrouwen van de horecagelegenheden ’t Strandhuys in Nijkerk, Lazy Tiger en ’t Zomernest in Ermelo en Savage in Harderwijk.

Win-winsituatie
Een win-winsituatie noemt eigenaar Gertjan Tomassen de tijdelijke oplossing. De 13 man aan horecapersoneel die onderdak bij de eendenslachterij heeft gevonden, is het absoluut niet gewend om thuis te zitten. Het liefst werken ze om in het dagelijks ritme te blijven en zich gewaardeerd en nuttig te voelen.

Mooie order
Tomassen Duck-To bovendien had heel veel extra handjes nodig. De eendenslachterij haalde namelijk een mooie order binnen voor de retailmarkt in de Scandinavische landen Noorwegen, Zweden en Denemarken. Het betreft per stuk verpakte scharreleenden voor de supermarkten onder het private label Canature.

Scharreleenden
Gertjan: “Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar dit product. Op zich hebben wij altijd scharreleenden gehad. We voldeden alleen nog niet aan de Europese richtlijnen wat betreft de leeftijd van de scharreleenden, nu wel.”

In ieder geval tot de kerstdagen werk
De verwachting is dat het horecapersoneel in ieder geval tot de kerstdagen werk heeft bij Tomassen Duck-To. “Met wellicht een uitloop tot in januari. Het ligt eraan wat de markt doet. Overigens werkt het horecapersoneel al sinds half oktober hier om te helpen met inpakken en dat soort dingen”, aldus Gertjan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen