Boeldag- en Kringloopwinkel Ermelo: opbrengst toch nog 80.000 euro voor deelnemende kerken en Hospice

Hoewel de opbrengst 50.000 euro minder is dan in 2019, brachten de Boeldagwinkel en de Kringloopwinkel aan de Burgemeester van Oordtstraat toch maar liefst 80.00 euro in het laatje voor de deelnemende kerken en het Willem Holtrop Hospice. Vanmiddag, zaterdag 21 november, werd in de Boeldagwinkel aan de Stationsstraat 63A, de opbrengst met symbolische cheques uitgekeerd.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Rijk gezegend
De opbrengst is met recht riant te noemen. “Want”, zo memoreerde Eddy Bilder, interim-voorzitter  van het Boeldagcomité, “het was een bijzonder jaar onder bijzondere omstandigheden. We konden dit jaar geen Boeldag of andere activiteiten houden, wat in 56 jaar nog nooit is voorgekomen.” Daarbij doelde Bilder op de coronacrisis die de samenleving ontwricht en waar ook de kerken heel veel hinder van ondervinden. “Hoewel de opbrengst lager is dan vorig jaar voelen wij ons rijk gezegend toch nog 80.00 euro te kunnen uitkeren, een bedrag dat er toe doet.”

Niet op gerekend
De vertegenwoordigers van de deelnemende kerken en het Hospice toonden zich blij én zeer verrast. Eigenlijk hadden ze er niet op gerekend. Ook de kerken merken immers de (financiële) gevolgen van de coronacrisis.

Nederlands Hervormde Kerk
JP Bom van de Nederlands Hervormde Kerk nam de cheque dankbaar in ontvangst van Bilder. Het bedrag wordt onder meer besteed aan de predikanten en het ouderenpastoraat. “De begroting is op het moment niet sluitend, terwijl het heel belangrijk is dat dit belangrijke werk doorgaat,”

Gereformeerde Kerk
Jan van de Krol zei bij de ontvangst van de cheque niet op zo’n mooi bedrag te hebben gerekend. “Wij gaan het geld besteden aan het vernieuwen van de kerktelefoon en aan een kerstgroet aan al onze leden.”

Rooms Katholieke Parochie
Ook Marriet van Vliet was erg blij met de cheque. Vooral omdat gebleken is dat het dak van de kerk niet helemaal meer in orde is. Het bedrag wordt dan ook gebruikt om het kerkdak te repareren.

Christelijk Gereformeerde Kerk
Annebeth Roepman was zeer verguld met het riante bedrag. Dit wordt namelijk gebruikt voor een piano én voor een diaconaal project. Het laatstgenoemde betreft de missionaire stageperiode van een lid van de kerk die de studie Theologie volgt. De student vertrekt voor 7 maanden naar het Patchwork Center Schwerin, Duitsland. Het gaat volgens Annebeth om een soort van buurthuis waar ook Bijbelstudies worden gegeven.

Nederlands Gereformeerde Kerk
Hille de Graaf zei het geld graag toe te voegen aan het bedrag dat in de afgelopen jaren is opgespaard voor een nieuwe kerk-TV. Inmiddels is die wens achterhaald omdat kerken door de coronacrisis snel moesten omschakelen naar streamingdiensten. Daar is echter ook geld voor nodig, dus het bedrag van de opbrengst wordt goed besteed. “Want wij willen ook in coronatijd mensen van kerkdiensten voorzien.”

Gereformeerde Kerk vrijgemaakt
Gereformeerde Kerk vrijgemaakt was helaas niet in de gelegenheid de cheque in ontvangst te nemen.

Willem Holtrop Hospice
Riet Slingerland nam namens het Steunfonds van het Willem Holtrop Hospice de cheque in ontvangst. Het Hospice heeft het momenteel zwaar nu het coronavirus ook daar heeft toegeslagen. Tot nader order geldt er een opname-stop. “Voor het personeel en de vrijwilligers is dit een indringende gebeurtenis. Wij willen ze dan ook iets extra’s toestoppen zoals een bloemetje. Daarnaast gebruiken we het geld voor een zitje, om kosten te dekken van bewoners die niet verzekerd waren en het zelf niet konden betalen tot de kosten van de muziektherapeut.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden