Primeur voor Vliek Tweewielers Ermelo: de elektrische bakfiets van Carqon

“We kunnen heel veel vertellen over hoe ideaal de tweewielige elektrische bakfiets van Carqon is om jonge kinderen te vervoeren”, zegt Berend Vliek van Vliek Tweewielers. “Het beste is echter dat belangstellenden de bakfiets zelf komen uitproberen. Dat is de enige manier om erachter te komen hoe deze echt fietst.”

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Superieure bakfiets
Vliek Tweewielers, de rijwielspecialist aan de Groeneweg 17 in Ermelo, is sinds kort dealer van de elektrische bakfiets van van Carqon. Dit bedrijf is 3 jaar terug opgericht met de ambitie om een superieure bakfiets te ontwikkelen die een nieuwe standaard zet op het gebied van design, functionaliteit en technologie. Het 100% Nederlandse merk dat deel uitmaakt van de Accell-groep met bekende fietsmerken Batavus, Babboe, Sparta, Koga, Haibike en Winora, is er inderdaad in geslaagd een Mercedes onder de elektrische bakfietsen op de markt te brengen.

‘Met Carqon vermijd je files en parkeerproblemen en doe je alles twee keer zo snel’

Koninklijk
De bakfiets van Carqon staat voor kwaliteit, veiligheid, comfort en functionaliteit in de overtreffende trap. Bovendien wil je maar al te graag met deze bakfiets gezien worden, zo luxe en gestroomlijnd is de uitvoering. Robuust maar tegelijkertijd erg stijlvol, zelfs koninklijk.

Op een troontje
Koninklijk? Maarten Swijnenburg die verantwoordelijk is voor de marketing bij Carqon, opent de unieke kinderdeur zodat kinderen eenvoudig kunnen in- en uitstappen. Het portier is bovendien voorzien van een kinderveiligheidslot. “Normaal zit een kind in een zitje achterop de fiets tegen je rug aan. In de Carqon-bak zitten kinderen als op een troontje, wat ze erg leuk vinden.” In de bak die voor de veiligheid qua hoogte tot aan de schouders reikt van de kinderen, zijn aan de ene kant 2 zitplekken met driepuntsveiligheidsgordels. Ertegenover is plek voor een baby in een Maxi Cosi.

Exclusiviteit
Maarten is geboren en getogen in Ermelo, komt al jaren over de vloer bij de Vlieks, en is bevriend met Rik Vliek die ook model is voor de promotieposter van de bakfiets. “Tijdens het ontwikkelen van de elektrische bakfiets van Carqon heb ik altijd gezegd: Als deze bakfiets ergens komt te staan, dan bij Vliek Tweewielers“, licht Maarten de exclusiviteit van het dealerschap toe. “Een fietsenwinkel als Vliek Tweewielers past namelijk bij wat wij als merk uitdragen. Daarnaast doet Vliek Tweewielers heel veel in e-bikes.”

Tips van Berend Vliek
Als e-bike specialist werden de adviezen en tips van Berend Vliek tijdens het ontwikkelen van de bakfiets dan ook erg op prijs gesteld. “Wij als Vliek Tweewielers weten onderhand wel een beetje wat mensen willen. Bijvoorbeeld dat de bakfiets voorzien moest zijn van een Bosch-accu, omdat de onderdelen echt overal te halen zijn.”

Tot 120 kilometer
De elektrische bakfiets van Carqon heeft zelfs een dubbele Bosch accu-pakket van 1000 Watt, waarmee je tot 120 kilometer kunt fietsen. Verwacht je niet in één keer zoveel kilometers te maken, dan kun je ook kiezen voor een enkele Bosch-accu van 400 of 500 Watt, met een bereik van respectievelijk 40 of 60 kilometer.

‘De luxe voorvorkvering van Suntour absorbeert iedere oneffenheid op je weg’

Praktische accessoires
Daarnaast zijn er voor de bakfiets een aantal praktische accessoires bij te bestellen. Zoals de stijlvolle, gestroomlijnde regentent van stevig nylon met waterafstotende PVC-coating. Deze zwarte Carqon regentent is voorzien van sfeervolle, grote ramen en eenvoudig opvouwbaar om altijd bij de hand te hebben.

Voor alle informatie over elektrische bakfiets van Carqon

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen