Primeur voor Ermelo: GreenLine Clean Nederland is eerste wasstraat die auto’s wast zonder water

Sinds ongeveer 2,5 maand is GreenLine Clean Nederland gevestigd aan Jagerserf 41 in Ermelo. Het gaat om de eerste wasstraat in Ermelo die auto’s van buiten en binnen wast zonder water te gebruiken. Het van oorsprong Hongaarse concept wordt door Tomi Rezso op franchisebasis uitgerold in Nederland. Ermelo heeft de primeur van de milieuvriendelijke manier om auto’s te reinigen met producten op basis van de nanotechnologie, die natuurlijk afbreekbaar zijn. Het is zijn manier als ondernemer om bij te dragen aan een duurzame wereld.

Burgemeester André Baars bracht onlangs vanuit zijn functie een bedrijfsbezoek aan GreenLine Clean Nederland. Hij was zo onder de indruk van het autopoetsbedrijf dat zonder water auto’s reinigt, dat hij ermelo.nieuws.nl tipte.

Door en met fotoreeks Grietje-Akke de Haas.

Beetje zorg
Van waterbesparend, milieuvriendelijke producten, het gebruik van recyclebare en uitwasbare microvezeldoeken tot dat de methode van GreenLine Clean Nederland goed is voor de arbeidsmarkt omdat het om handwerk gaat. Hoe jubelend dit ook klinkt, toch neemt het niet helemaal de zorg weg of de lak van de auto zonder gebruik van water niet wordt beschadigd, en de auto wel schoon genoeg wordt. Dat beweert althans de man die wekelijks de auto wast van ermelo.nieuws.nl.

Liefdevol maar doortastend
Samen met zijn medewerker Gyula Szendi gaat Tomi Rezso aan de slag met de binnen- en buitenkant van de auto. “Wij maken niet alleen schoon, maar zorgen ook voor de auto”, stelt Tomi Rezso mij gerust, terwijl hij liefdevol maar doortastend over de rode lak wrijft. En inderdaad, het product dat hij gebruikt beschadigt de lak niet, en legt zelfs een speciale waslaag over de auto, waardoor kleine krasjes ook nog minder zichtbaar zijn voor het blote oog. Met als ultiem resultaat dat ‘de bolide’ glimt of komt deze rechtsreeks uit de showroom. Bovendien blijft deze glans volgens Tomi Rezso, door de waslaag voor langere tijd behouden en is tegelijkertijd langduriger vuilafstotend.

Schoon en fris
Ondertussen poetst en stofzuigt Gyula Szendi de binnenkant van de auto. Geen onderdeel wordt overgeslagen, ook de autoruiten en de kofferbak niet. Voor de binnenkant geldt hetzelfde als voor de buitenkant, deze is om door een ringetje te halen zo schoon is het interieur en zo fris ruikt het. En dat zonder een druppel water te verspillen.

Ook op locatie
GreenLine Clean Nederland heeft diverse behandelingen, van eenvoudig tot luxe, met een vanaf-prijs van 30 euro. Bovendien beschikt de onderneming over 2 bedrijfsbussen die desgewenst op locatie auto’s komen reinigen. Noemenswaardig vindt Tomi Rezso daarnaast de Ozongenerator die het bedrijf rijk is. Deze generator desinfecteert afgesloten ruimtes waardoor schadelijke virussen, schimmels en bacteriën worden opgeruimd. Wat vooral met de huidige coronacrisis een uitkomst is. Waarbij Tomi Rezso doelt op auto’s waar hulpverleners gebruik van maken zoals een ambulance of auto’s van thuiszorgmedewerkers.

Sociaal hart
Tomi Rezso die oorspronkelijk uit Hongarije komt en nu alweer 10 jaar in Nederland woont, heeft een sociaal hart. Ofwel, hij helpt graag mensen die een moeilijke tijd doormaken. Met een broer die is overleden aan leukemie en een moeder aan maagkanker, weet hij namelijk hoe heftig het leven soms kan zijn. “Daarom willen we één keer per maand gratis een auto behandelen van een eigenaar die kanker als diagnose heeft.”

Ruim pand
Aan de Jagerserf 41 (bij Oosterhoff-Poolen Installatietechniek op nummer 21 naar links, aan het eind het gebouw rechts), heeft GreenLine Clean Nederland een ruim pand tot zijn beschikking. De begane grond is ingericht voor het reinigen van auto’s. Op de verdieping is het de bedoeling een kinderspeelhoek in te richten met een bank en televisie. Ook is het mogelijk om tijdens het wachten wat werk te doen op de eigen laptop aan een tafel in de loungeroom, of om even te ontspannen onder het genot van een kopje koffie of thee of een glaasje fris.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden