De Dorpskookplaats Ermelo kookt in november en december voor mensen met een klein budget

Foto: Grietje-Akke de Haas

Dagbesteding De Dorpskookplaats in Ermelo gaat opnieuw maaltijden koken voor mensen die zelf weinig te besteden hebben en een gezonde maaltijd goed gebruiken kunnen. Waar de vorige edities dit in december gebeurde, kookt De Dorpskookplaats dit jaar ook in november voor mensen met een klein budget. Door de coronacrisis kunnen er namelijk meer mensen in Ermelo zijn die het niet breed hebben, en een steuntje kunnen gebruiken.

Coronaproof
In december 2018 bereidde de Dorpskookplaats die dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB) aanbiedt, voor het eerst verantwoorde maaltijden voor mensen die het niet zo breed hebben. Cliëntenbegeleidster Evelien van den Hazel. “Om de anonimiteit te waarborgen bracht ik de maaltijden overigens alleen rond. Dat gebeurt dit jaar ook, bovendien worden de maaltijd coronaproof afgeleverd.”

Geven om je medemens
Cliënten Jeannete Nijman, Samantha van Mheenen, Amina Ikanovic en Henry van den Top vinden maaltijden koken voor mensen die zelf weinig te besteden hebben en een gezonde maaltijd goed gebruiken, één van de meest hartverwarmende activiteiten van De Dorpskookplaats. “Voor ons is het een gebaar van hoeveel je om je medemens geeft.”

Lekkere maaltijden
De komende tijd gaan Jeannete, Samantha, Amina, Henry en Evelien brainstormen over welke lekkere maaltijden zij de doelgroep willen voorschotelen.

Kent u een gezin?
Directeur Daniëlle Terpstra roept op: “Kent u een gezin, bestaande uit maximaal vier personen, dat gezonde maaltijden goed kan gebruiken en zelf weinig te besteden heeft? Neem dan voor 1 november contact met ons op via e-mail. Wij nemen dan contact met u op over de verdere afhandeling.”

Negen keer
Het is de bedoeling dat in november en december negen keer een maaltijd wordt gekookt: op 4, 11, 18, en 25 november en 2, 9, 16, 23, en 30 december.

Meer informatie / contact:

Terugblik

De Dorpswerkplaats
De Dorpswerkplaats in Ermelo startte in april 2016 met creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB).

De Dorpsmoestuin
In 2017 kwam daar De Dorpsmoestuin bij als vorm van dagbesteding. Hierbij gaat het om een moestuin van 80 vierkante meter groot aan Kawoepersteeg in Ermelo, compleet met kas.

De Dorpskookplaats
Op 1 september 2018 opende Daniëlle Terpstra De Dorpskookplaats aan de Stationsstraat 91A, het pand boven kledingwinkel Shoeby op nummer 91. Bij deze nieuwe vorm van dagbesteding wordt onder begeleiding gezond en verantwoord gekookt en gebakken met de deelnemers. Dat gebeurt onder meer met ingrediënten uit De Dorpsmoestuin.

De Stadswerkplaats
Op 31 augustus 2019 is de kleinschalige creatieve dagbesteding voor mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB) De Stadswerkplaats geopend aan de Donkerstraat 16 in Harderwijk.
Voor alle informatie:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden