De Zaak van Ermelo doneert opbrengst oud ijzer actie aan Tabitha Nederland

Anne Leeflang en Frieda van Bruggen.
Anne Leeflang en Frieda van Bruggen.
Foto: De Zaak van Ermelo

De oud ijzer actie die De Zaak van Ermelo hield voor Tabitha Nederland heeft €100,- opgebracht. Met een symbolische cheque werd het bedrag door Frieda van Bruggen van De Zaak van Ermelo, overhandigd aan Anne Leeflang van Tabitha Nederland.

Met gesloten beurs
Tabitha Nederland zetelt in Putten en kwam door Beursvloer Ermelo in contact met Frieda van Bruggen van De Zaak van Ermelo. Op Beursvloer Ermelo, een initiatief van Welzijn Ermelo, proberen bedrijven, lokale overheden, serviceclubs, scholen, maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties met gesloten beurs iets voor elkaar te betekenen.

Over Tabitha
Tabitha Nederland zet zich in voor weeskinderen en ouderen in Bulgarije, door hen te voorzien in hun eerste levensbehoefte. Daarnaast krijgen de kinderen o.a. psychologische hulpverlening en een opleiding aangeboden, zodat zij later weer een plek in de maatschappij kunnen vinden. Voor hen maakt dit een levensgroot verschil, omdat dit de kans aanzienlijk vergroot om een waardig bestaan op te bouwen. Sinds 2000 wordt er elk jaar een jongerenzomerkamp vanuit Putten e.o. georganiseerd naar een van de huizen in Bulgarije. Binnen het zomerkamp mogen de weeskinderen weer echt even kind zijn en worden er daarnaast de nodige renovatiewerkzaamheden verricht.

Prachtig initiatief
Frieda: “Een prachtig initiatief, waar wij als De Zaak van Ermelo graag een bijdrage aan wilden leveren. Sinds maart dit jaar werd het ijzer werd apart gelegd voor stichting Tabitha. Helaas brak corona uit, daarom besloot De Zaak van Ermelo de actie te verlengen. Vorige week was de dag van de afrekening. In ruil voor de cheque van €100,- dat het ijzer heeft opgebracht, kwam Anne Leeflang van Tabitha Nederland ons blij verrassen. Zij had behalve het traditionele brood voor de medewerkers ook nog een heerlijke zelfgebakken taart mee.”

Als teken van dankbaarheid
Het traditionele brood staat samen met de honing en zout als teken voor gastvrijheid, verwelkoming en dankbaarheid. Anne: “Elk jaar worden de vrijwilligers van Tabitha in Bulgarije met het brood verwelkomd. Deze traditie is gebruikelijk bij officiële bezoeken. Aangezien dit een bijzondere samenwerking was, leek het ons een mooie tegenprestatie. Het Bulgaarse brood, als teken van dankbaarheid voor de inzet en vrijgevigheid van De Zaak van Ermelo.”

Bedankt!
Frieda en Anne: “Wij willen iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage aan dit schitterende doel. Wil je meer weten of meer doen? Kijk op: https://tabithanederland.nl/ Je hulp blijft welkom!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen