Vakschilders Ermelo levert vakwerk op hoog niveau af in Harderwijk

Vakschilders Ermelo, het schildersbedrijf aan de Mariënhoef 2 op industrieterrein Veldzicht in Ermelo maakt zijn slogan ‘Als schilderwerk vakwerk moet zijn’ al decennialang waar, óók op grote hoogte. Zo is een groep schilders op het moment druk bezig om vakwerk van- en op hoog niveau af te leveren aan Drielandendreef in Harderwijk.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Behoorlijk grote klus
Het gaat om het appartementengebouw Crescent van 1999 grenzend aan het vorig jaar gerealiseerde Crescent Park aan de rand van de wijk Drielanden. Hoewel de schilders van Vakschilders Ermelo er hun hand niet voor omdraaien, ‘wij doen wel vaker appartementencomplexen’, gaat het niettemin om behoorlijk grote klus. Het appartementengebouw heeft namelijk een toren van 7 verdiepingen hoog met een trappenhuis, met op elke verdieping 3 appartementen. Tegen deze toren aan zijn 4 verdiepingen gebouwd met op elke verdieping 11 appartementen, die bereikbaar zijn via 2 trappenhuizen. Kortom, met de vele balkons, raampartijen, galerijen en trappenhuizen hoeven de schilders zich voorlopig niet te vervelen.

Helemaal rondom
Het schilderswerk gaat de derde week in. Meewerkend voorman Nard ten Hove, die vandaag werd geholpen door zijn collega’s Henk en Remon, vertelde dat het appartementengebouw helemaal rondom wordt opgeknapt qua schilderwerk. De afgelopen jaren is er wel onderhoudsschilderwerk gedaan door Vakschilders Ermelo aan het het gebouw, maar eens in de zoveel tijd is groot onderhoud nodig. Dat vond ook het bestuur van Vereniging van Eigenaars van het appartementengebouw. Via de vastgoedbeheerder werd ook deze grote klus gegund aan Vakschilders Ermelo.

21 meter hoog
Nard schat in dat het groot onderhoud totaal een 8 á 10 weken in beslag neemt. “Dat hangt ook af met hoeveel mensen we werken en het weer.” In de eerste bijna 3 weken is al veel werk verzet. Zo is bijvoorbeeld de ongeveer 21 meter hoge toren net uit de steigers. Wat wel zo prettig werken was vindt Nard. “Dan kan je namelijk met 2 of 3 man tegelijk aan de slag.”

Binnendoor
Het hele appartementengebouw in de steigers zetten voor het grote onderhoud is niet nodig. Daar waar de schilders binnendoor hun schilderwerk kunnen doen, zoals aan de balkons en in de trappenhuizen, gebeurt dat. Gaat het daarnaast om een paar ramen, dan wordt een hoogwerker ingezet.

Van Panhuis Bouw
Schuren, schilderen, reparaties herstellen tot houtrot saneren, schilder Remon vindt het eervol werk om te doen zei hij. “De mensen zijn altijd zo blij als je mooi werk aflevert.” Op het parkeerterrein stond naast de werkkeet van Vakschilders Ermelo ook de bedrijfsbus van Van Panhuis Bouw Want soms is simpelweg de hulp van een timmerman nodig om rotte plekken in kozijnen te repareren. Ondertussen blikte Nard naar het kleine gebouwtje bovenop de toren. “Aan één kant kunnen we er binnendoor niet bij”, concludeerde hij, “dus ook die kant wordt als het zo ver is, in de steigers gezet.”

Voor alle informatie:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden